Merhaba dün Brave tarayıcı yazdım ilk çıkana basıp indirdim BitDefender trojan uyarısı verdi. Dosyayı sildim sonra VirusTotal'de tarattım 10 virüs dedi trojan filan.
Hatta dosyanın adı Brave-64.msx
Kendim de Brave tarayıcısını kullanıyorum. Tarayıcıyı kendi sitesinden indirdiğinize emin misiniz?
![]()
Brave Browser Download | Brave
The latest version of the Brave browser with ad and tracker blocking capabilities is available to download here. Stand by for an entirely new way of thinking about how the web can work.brave.com
Sanırım kendi sitesinden indirmedim. Çünkü kendi sitesinden indirdiğimde indirme ekranı farklıydı.
Bir de trojan BitDefender tarama sonucunda çıkmıyorsa gizlenme gibi bir durumu var mıdır?
Trojanın öyle bir ihtimali olamaz.ancak RAT yediysen veya Worm yediysen o zaman gizlenebilir.
BitDefender şu şu dosyada trojan var dedi VirusTotal'de de tarattım dosyayı PowerShell trojan dedi o zaman gizlenmez değil mi trojan.
Trojan gösteriyorsa ve kaldırdıysan korkma bir şey olmaz. İçin rahat etsin diye BitDefender ile tam tarama yaptır bilgisayarına.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.