Ekran kartınız NVIDIA ise sürücü kaynaklı olabilir. NVIDIA son 10-20 sürümdür sorun düzeltmeden güncelleme yayınlama devam ediyor. Şu aralar sürücü tarafındaki sorunları ile AMD'nin kalitesiz sürücüleri ile yarışır.
Tarayıcıdan çok sistem kaynaklı bir sorun gibi geldi. Tarayıcı kaynaklı bir sorun olsa, sorunun sekme çubuğu veya görev çubuğuna etki etmeyeceğini düşünüyorum. Sadece sayfalarda bozulmalara yol açabilir. Bu tarz bozulmalara da genellikle parmak izi koruması yol açıyor.
Ekran kartı ve ses sürücülerini DDU ile kaldırıp tekrar yükler misiniz?
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Brave tarayıcısını da bilgisayardan kaldırmadan tekrar yükleyin. Tarayıcı yükleme uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
The latest version of the Brave browser with ad and tracker blocking capabilities is available to download here. Stand by for an entirely new way of thinking about how the web can work.
brave.com
Brave için önerdiğim ayar konusuna göz atın.
Brave açık kaynak kodlu, Chromium üzerine inşa edilmiş web tarayıcı yazılımı. Brave Software firmasınca geliştirilmekte olan Brave, gizlilik odaklı bir tarayıcı olmayı hedeflerken; bu yolda çevrimiçi reklamları ve kullanıcıları takip edebilen çeşitli betikleri harici bir eklentiye ihtiyaç...
www.technopat.net
Brave ve Firefox'un her zaman en yüksek kaynak tüketen ve Chrome, Edge gibi tarayıcılara göre performans tarafında da büyük sorunları olan tarayıcılar olduğunu belirteyim. Düşük kaynak ve istikrar arıyorsanız Chrome ve Edge öneriyorum. Gizlilik arıyorsanız librewolf, Firefox veya Brave. Ama bu tarayıcıların istikrar tarafında çok yol alması gerekiyor. Maalesef kullanıcıları partizan gibi savunduğundan, sorunları halen kabul etmiş gibi görünmüyorlar.