Brave'de YouTube siyah yanıp sönüyor

Bumblebeeee

Decapat
Yer
Chakraz
Daha fazla  
Brave'de fareyi YouTube'da videonun üstüne getirince yanıp sönüyor ve kasıyor. Donanım hızlandırmayı kapatınca sorun çözülüyor ama bu sefer sekme açıp kapatırken kasma oluyor, animasyonlar da gözüme çirkin geliyor. Donanım hızlandırmayı kapatmadan çözmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
ChatGPT
Şunu dedin:
Brave'de fareyi YouTube'da videonun üstüne getirince yanıp sönüyor ve kasıyor. Donanım hızlandırmayı kapatınca sorun çözülüyor ama bu sefer sekme açıp kapatırken kasma oluyor, animasyonlar da gözüme çirkin geliyor. Donanım hızlandırmayı kapatmadan çözmenin bir yolu var mı?
ChatGPT:
Evet, bu Brave + YouTube + donanım hızlandırma sorunu maalesef sık görülen bir bug — özellikle AMD veya Intel IGPU'larda, bazen de NVIDIA sürücülerinde beliriyor. Donanım hızlandırmayı tamamen kapatmadan çözmek için birkaç etkili yöntem var. Aşağıda sırayla deneyebileceğin çözümleri verdim 👇

🔧 1. Brave flags ayarlarıyla GPU video overlay kapatma
Brave'in gizli ayarlarından sorunu azaltabilirsin.

Adres çubuğuna şunu yaz:

Brave://flags
Şu iki Flag'i bul:

"Hardware-accelerated video decode"

"Override software rendering list"

Şu şekilde ayarla:

“Hardware-accelerated video decode” → Disabled

“Override software rendering list” → Enabled

Tarayıcıyı yeniden başlat.

Sorunu ChatGPT'ye sorduğumda şöyle bir yanıt verdi. Bunun işe yarayabileceğini düşünüyorum. Bir dene istersen.

ChatGPT.
Şunu dedin:
ChatGPT:
Evet, bu Brave + YouTube + donanım hızlandırma sorunu maalesef sık görülen bir bug — özellikle AMD veya Intel IGPU'larda, bazen de NVIDIA sürücülerinde beliriyor. Donanım hızlandırmayı tamamen kapatmadan çözmek için birkaç etkili yöntem var. Aşağıda sırayla deneyebileceğin çözümleri verdim 👇

🔧 1. Brave flags ayarlarıyla GPU video overlay kapatma.
Brave'in gizli ayarlarından sorunu azaltabilirsin.

Adres çubuğuna şunu yaz:

Brave://flags
Şu iki Flag'i bul:

"Hardware-accelerated video decode"

"Override software rendering list"

Şu şekilde ayarla:

“Hardware-accelerated video decode” → disabled.

“Override software rendering list” → enabled.

Tarayıcıyı yeniden başlat.

Sorunu ChatGPT'ye sorduğumda şöyle bir yanıt verdi. Bunun işe yarayabileceğini düşünüyorum. Bir dene istersen.

Hocam eskiden sellektör gibi oluyor şimdi arada bir oluyor bunlar yaptığımda.

Brave'deki donanım hızlandırma hala kötü bir halde. Bende de bu forumda ve bazı başka sitelerde aynı sorun oluyor. Seçeneği kapatınca kullandığı software rendering de hardware kadar iyi olamıyor maalesef. Pek ihtimal vermiyorum ama Flag'lerden rendering backend seçeneklerini kurcalamak belki çözebilir. Ancak yanlış bir seçeneği değiştirirseniz tarayıcı açıldığında çökerek işlevsiz hale gelebilir. Ayrıca GitHub üzerinden sorun bildirimi yapabilirsiniz.

Brave'deki donanım hızlandırma hala kötü bir halde. Bende de bu forumda ve bazı başka sitelerde aynı sorun oluyor. Seçeneği kapatınca kullandığı software rendering de hardware kadar iyi olamıyor maalesef. Pek ihtimal vermiyorum ama Flag'lerden rendering backend seçeneklerini kurcalamak belki çözebilir. Ancak yanlış bir seçeneği değiştirirseniz tarayıcı açıldığında çökerek işlevsiz hale gelebilir. Ayrıca GitHub üzerinden sorun bildirimi yapabilirsiniz.

Ben yıllardır yaşıyorum bunu çözüm bulamadım özellikle OBS açınca fare etrafında kazı kazan oynuyorum. Bazen sayfalar üst üste biniyor fareyle temizliyorum değişik bir durum.

Ben yıllardır yaşıyorum bunu çözüm bulamadım özellikle OBS açınca fare etrafında kazı kazan oynuyorum. Bazen sayfalar üst üste biniyor fareyle temizliyorum değişik bir durum.

Özellikle NVIDIA'da oluyor bir de.

Yanlış bir şey yapmadım genelde ne anlam geldiğini okuyorum ama sorun çözülmüyor öbür türlüde sekmeler kasıyor belki LibreWolf'ya da daha iyi alternatife geçebilirim önerir misiniz LibreWolf'u ya da daha iyisi varsa?

Bende de aynı hocam siyah çizgilerle absürt şeyler çizebiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı