BSC cüzdanı parası çalındı

Genel bir tarama yapın, cihazlarınızda virüs olabilir. Veya çevrenizden biri de çalmış olabilir. Lisedeyken en yakın arkadaşım Blockchain cüzdanıma ait 12 kelimelik recovery dosyasını çalmıştı. Görür görmez içindeki parayı çektim arkadaşlığımı bitirdim.

Genel bir tarama yapın, cihazlarınızda virüs olabilir. Veya çevrenizden biri de çalmış olabilir. Lisedeyken en yakın arkadaşım blockchain cüzdanıma ait 12 kelimelik recovery dosyasını çalmıştı. Görür görmez içindeki parayı çektim arkadaşlığımı bitirdim.

Evet hocam şimdi tam tarama yapacağım. Hiç zannetmiyorum bir şey çıkcağını ama seçenek elemiş olurum en azından benden değilmiş derim.

Yok hocam, benim bildiğim hiçbir soğuk cüzdanda yok o. Gizlilik felsefesine ters düştüğü için. Soğuk cüzdanın olayı anonim kalmak ama böyle de hep hırsızların işine yarıyor...

Ben gördüğüm kadarıyla telefon ve browser bağlantı sağlayıp phassphare kodu falan alıyorsunuz. Sonra da recovery kodları falan veriliyor. Zaten bu recovery kodları da 2FA sayılır. Gerçekten çok güvenlik isterseniz de bu recovery kodlarını 3 ay da bir değiştirirsiniz. Tabii bu olay size de kalmış, ben olsam ayda bir değiştirirdim. Sonuçta 45 dolar az para değil :).
Evet hocam şimdi tam tarama yapacağım. Hiç zannetmiyorum bir şey çıkcağını ama seçenek elemiş olurum en azından benden değilmiş derim.

Mobil cihazların virüslü olup olmadığından kesin emin olamazsınız. -Edward snowden
Eğer mobilde wallet'ınız varsa.

Ben gördüğüm kadarıyla telefon ve browser bağlantı sağlayıp phassphare kodu falan alıyorsunuz. Sonra da recovery kodları falan veriliyor. Zaten bu recovery kodları da 2FA sayılır. Gerçekten çok güvenlik isterseniz de bu recovery kodlarını 3 ay da bir değiştirirsiniz. Tabii bu olay size de kalmış, ben olsam ayda bir değiştirirdim. Sonuçta 45 dolar az para değil :).

Mobil cihazların virüslü olup olmadığından kesin emin olamazsınız. -edward snowden.
Eğer mobilde wallet'ınız varsa.

Biliyorum hocam recovery kodlarını kaydettim ben de ama demek ki adamlar bir şekilde ona da erişebiliyor. Şifremi değiştirmeme rağmen çalındı diyorum size. Mobilde kullanmıyordum hiç. Ayrıca 2FA yok bunlarda. İstediğiniz kadar recovery değiştirin çalıyorlar işte, sizin de başınıza gelebilir herkesin gelebilir. Benlik bir durum değil yani.

Biliyorum hocam recovery kodlarını kaydettim ben de ama demek ki adamlar bir şekilde ona da erişebiliyor. Şifremi değiştirmeme rağmen çalındı diyorum size. Mobilde kullanmıyordum hiç. Ayrıca 2FA yok bunlarda. İstediğiniz kadar recovery değiştirin çalıyorlar işte, sizin de başınıza gelebilir herkesin gelebilir. Benlik bir durum değil yani.

Bir açık olmadan çalacak değiller. Sihirbaz değil ya bu adamlar :D. Korsan vs. bir uygulama veya yanlışlıkla bir linkte tıklamak, pdf dosyayı taratmadan açmayla bile virüs bulaşabiliyor. Tabii ihtimalleri düşük ama olmaz diye bir şey de yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı