BSC cüzdanı parası çalındı

Eğer yorumumu okuduysanız tamamen objektif olarak değerlendirip, yorum yapıyorum. Herhangi iki taraf hakkında da yorum yapmadım. Kısacası "buna güveniyorum veya buradan girmiştir" demedim. Sadece olabilecek olayları söyledim.

Hayır sizin yazdığınza göre asla %100 emin olamayız ve bu yüzden suçun bu site ve cüzdanlarda olduğunu ispatlayamayıza çıkıyor. Bu görüş çok yanlış. Sizin gibiler yüzünden "kullanıcı hatası denilip geçiliyor". Bu zihniyetin nelere sebep verdiğini iyi düşünün... Yarın öbür gün sizin başınıza gelse madur olarak kalcaksınız kendi yarattığınız zihniyetten dolayı.
Ya Pancake'de ya da cüzdanlarda bir sıkıntı var.

MetaMask, Binance wallet vs. soğuk cüzdan sınıfına girmiyor sanki. İnternet ile bağlantıları var sonuçta.

Yanlış terim kullanmış olabilirim, pardon evet soğuk cüzdan şu USB belleklerdi değil mi? Bahsettiğim şeyler anonim cüzdanlar(metamastk, BSC wallet vb) ve defi (pancakeswap vb) platformları. Terimlere takılmayın ne dediğimi anlıyorsanız.

Evet donanım şeklinde olanlar soğuk cüzdan. Dediğim gibi, siz ilk değilsiniz bu olayda. Büyük ihtimal Pancake ya da cüzdan sorumlu. Yine de siz de bilgisayarda, en azından internet erişimi olan yerlerde saklamamaya özen gösterin. Umarım paranızı geri alabilirsiniz.

Hayır sizin yazdığınza göre asla %100 emin olamayız ve bu yüzden suçun bu site ve cüzdanlarda olduğunu ispatlayamayıza çıkıyor. Bu görüş çok yanlış. Sizin gibiler yüzünden "kullanıcı hatası denilip geçiliyor". Bu zihniyetin nelere sebep verdiğini iyi düşünün... Yarın öbür gün sizin başınıza gelse mağdur olarak kalacaksınız kendi yarattığınız zihniyetten dolayı.

Aynı durum başıma gelmemesi için önlemlerimi önceden de belirttiğim şekilde alıp %99.9 onların suçlu olduğundan emin olurdum. Siber güvenlik dünyasında hiçbir zaman %100 diye bir şey yok diyebiliriz.-Aksi durumlar olabilir-
Haliyle böyle bir wallet vs. kullanıldığında tamamen güvenlik ve hiçbir uygulamaya sahip olmayan bir donanımda bulundurmak ve internet erişimini sadece belirli bir zamanda ve güvenilir bir şekilde yapmak gerekir. Her önlem göz önüne alınıp, güvenlik önlemleri benim söylediğim gibi, hatta daha fazlası -VPN vs. gibi farklı veya daha güvenli- önlemler alınarak suçun tamamen uygulamalarda veya 3.parti şirketlerde olduğundan emin olabiliriz.

Evet donanım şeklinde olanlar soğuk cüzdan. Dediğim gibi, siz ilk değilsiniz bu olayda. Büyük ihtimal pancake ya da cüzdan sorumlu. Yine de siz de bilgisayarda, en azından internet erişimi olan yerlerde saklamamaya özen gösterin. Umarım paranızı geri alabilirsiniz.

Hocam aynı yerde Binance diğer şifrelerim de yazıyor. Öyle olsa diğer sitelerde de bütün parayı boşaltırlardı, @277726 arkadaş bunu anlamıyor. Neyse, teşekkürler, alabileceğimi zannetmiyorum parayı da, sağlık olsun bu bana ders oldu.
Aynı durum başıma gelmemesi için önlemlerimi önceden de belirttiğim şekilde alıp %99.9 onların suçlu olduğundan emin olurdum. Siber güvenlik dünyasında hiçbir zaman %100 diye bir şey yok diyebiliriz.-aksi durumlar olabilir-

Emin olun sizin o aldığınız önlemleri ben de o 126 bin dolarını çaldıran bilişimci arkadaş da kat ve kat almıştır. Umarım sizin başınıza gelir de anlarsınız demeyeceğim... Laftan da anlamıyorsunuz zaten. Daha fazla yazmazsanız iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı