BTC alınmalı mı?

2015 yılından beri Btc'yi takip ediyorum. Kazandığım (tıp doktoruyum ve TÜrkiye ortalamasının üzerinde para kazanıyorum) paranın büyük bir kısmını BTC sayesinde kazandım. GÜncel önerilerim;

1-Kripta para denilen şey daha uzun zamanda sadece bir menkul değer olarak kalacak. 1-2 sene öncesinin hayali olan; "paranın yerine geçecek" söylemleri artık pek yakın gibi durmuyor.

2-BTC ile hayatımıza giren blokchain teknoloji bir devrim. 10 sene içinde heryerde olacak.

3-Çok büyük paralar kazanırım, köşe olurum devri bitti. Amacınız bu ise hiç bulaşmayın.

4-Çok ciddi kar (aynı zamanda zarar) getiren al/sat işlemleri yapabilirsiniz. Bu işten anlıyorsanız, gözden çıkarabilceğiniz bir para ile al/sat yapın. Onun dışında alayım kenarda dursun kafası ile çok beklersiniz.

5-Sabit bir geliriniz yoksa, gözden çıkaramayacağınız miktarda paranız yoksa hiç düşünmeyin ve uzaklaşın buralardan.
Bitcon demek zarar demektir bir anda fiyatlar 25 bin liraya düşer ise ve o gün acil paraya ihtiyacın olursa ne olacak .
En iyisi litecoindir yazın 800 tlyi buldu.

Bitcon demek zarar demektir bir anda fiyatlar 25 bin liraya düşer ise ve o gün acil paraya ihtiyacın olursa ne olacak .
En iyisi litecoindir yazın 800 tlyi buldu.

Dostum yanlış kişiye söylüyorsun bunu. Ben BTC madenciliği yapmaya başladığımda Pentium 4 1.4 GHZ makine ile günde 1-2 BTC kazılıyordum ve BTC 0.30$'dı.

+Yukarıda yazdım, "acil ihtiyacın" olacak para ile kripto işine girersen yapışırsın duvara.

++BTC'yi kimse tahtından indiremez. Kripto paranın kaderini BTC şekillendirecek. Altcoin yatırımlarım da var tabiki ama bu kısım teknik konu. Ben al / sat yapan biriyim ve takım tutar gibi kripto para tutman. Hangisinde kar görüyorsam oraya giderim.

Bir abi tavsiyesi, üzüleceğiniz paralar ile bu işe girmeyin + kolay para diye birşey yoktur.

Dostum yanlış kişiye söylüyorsun bunu. Ben BTC madenciliği yapmaya başladığımda Pentium 4 1.4 GHZ makine ile günde 1-2 BTC kazılıyordum ve BTC 0.30$'dı.

+Yukarıda yazdım, "acil ihtiyacın" olacak para ile kripto işine girersen yapışırsın duvara.

++BTC'yi kimse tahtından indiremez. Kripto paranın kaderini BTC şekillendirecek. Altcoin yatırımlarım da var tabiki ama bu kısım teknik konu. Ben al / sat yapan biriyim ve takım tutar gibi kripto para tutman. Hangisinde kar görüyorsam oraya giderim.

Bir abi tavsiyesi, üzüleceğiniz paralar ile bu işe girmeyin + kolay para diye birşey yoktur.
Madencilik ayrı konu ucuza alıp pahalıya satmak mantıklıdır

Arkadaşlar ben biraz bakındım nette, bu konuda güvenilir ve iyi para kazanan bir arkadaşım Balans Fx ten yapıyor bitcoin konusundaki yatırımını baya güvenilir dedi, var mı buradan btc yatırımı yapan. demo hesap açılabiliyormuş ücretsiz kafama yattı açıkçası.

Arkadaşlar ben biraz bakındım nette, bu konuda güvenilir ve iyi para kazanan bir arkadaşım Balans Fx ten yapıyor bitcoin konusundaki yatırımını baya güvenilir dedi, var mı buradan btc yatırımı yapan. demo hesap açılabiliyormuş ücretsiz kafama yattı açıkçası.

Bitcoin alıp satmak istiyorsanız, Türk bitcoin borsalarına para yatırıp Bitcoin almanız gerekmekte. Tavsiyem yüksek profilli borsalara bakınız.

Para kazanmak istiyorsanız da Bitcoinlerinizi uluslararası büyük (milyar dolarlık) borsalara aktarmanız.

Aksi takdirde dolandırılırsınız.

Yatırım tavsiyesi olarak sormuyorum zaten almayı planladığım 100 TL'lik. Sadece heves batsa da önemli değil o kadar deneyim kazanmak istiyorum sizce şu degerlerdeyken almak mantıklı mi? Teşekkürler.
2015 de ilk bitcoinimi aldım 2017 aralık ayındaki rekor seviyelerde sattım büyük kâr ettim ancak sonrasında hatrı sayılır miktarda para kaybım da oldu,bahsettiğin miktarla denemek için alabilirsin Btcturk sitesini öncelikli olarak tavsiye ederim çok güvenilir bir şirket,yabancı şirketlerden de yanlızca Binance kullanmanızı tavsiye ederim bahsettiğim bu her iki şirkette kendini çokça kanıtlamıştır,telefon uygulamaları çok kullanışlı ve acemiler içinde oldukça anlaşılır düzeyde. Şunu da ekleyeyim kesinlikle şu zamanlar büyük yatırımlar yapmamanızı öneririm eğer düşünürsenizde profesyonel destek almakta fayda var.Bir broker var bildiğim yıllık yada aylık belli bir ücreti var ödeyip profesyonel desteğinden faydalanabilirsiniz,o da şöyle oluyor size sadece x ürünü x fiyattan satın alıp x fiyattan satmanızı tavsiye ediyor.Geçen yıl 1000 dolarlık bir hesap grubunu 1 yıl içinde 100K yaptı.

Al sat ya da yatırım yapacaksanız Bitcoin kulanmak anlamsız. 100 Milyarlık, tüm hisseleri satın alabildiğiniz online borsalar var.

Ücretsiz işlem, pasaport ile kayıt, yatırılan taban para olmaması gibi çeşitli farkları var. Google'da ingilizce bolca kaynak var. Türkçe yok.

2-BTC ile hayatımıza giren blokchain teknoloji bir devrim. 10 sene içinde heryerde olacak.
(@237683 bunu sana yanıt olarak yazmıyorum. Bazıları Blockchain=BTC zannediyor.)

"Blok zinciri, blok zincir ya da orijinal adıyla blockchain, kriptografi kullanılarak bağlanan ve güvenli hale getirilen, bloklar adı verilen, sürekli büyüyen bir kayıt listesidir."
Yurt Dışı Forex - Forex Şirketleri İncelemeleri ve Forex Hakkında Yazılar!
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Blockchain özellikle iletişim ve takasta kullanılacak bir teknoloji.
BTC bu teknoloji üzerine kurulu.
BTC kendi alanında ilk olduğu için tekmiş gibi lanse ediliyor.

BTC Blockchain teknolojisi, yüksek kullanıcı sayısı ve madenciler sayesinde belli bir seviyeye geldi.
Buna bağlı olarak belli bir parasal değeri oldu. Güvenilirliği, kullanılabilirliği 1000 dolar seviyesinde olduğu zaman olarak kabul edilebilir. 1000 Dolar seviyesinden sonra kısa sürede değer kazanması ve yalan yanlış haberlerle insanlar ve borsacılar akın etti. Tabi gerçek eğitimli borsacılar 15k+ sattılar. Amerika'da yatırım, hisse çok yaygın ve emeklilik sistemlerinde var, borsacısı olmayan adam yok. Vergisiz şekilde maaşının belli bir yüzdesini borsaya yatırıyorlar. Orada 60 yaşındaki adamlar bile BTC aldı. Fiyatın nasıl uçtuğunu anlarsınız. Bu arada bilen bilir büyük ekonomi haber kanal ve sitelerinde bilerek sahte haber yapıp milleti yönlendirmeye çalışırlar. 1000 Dolardan bazı büyük yatırımcılar toplayıp, haber yaptırıp millete kitleyip gittiler. 10-100 Milyarlık fonlar ya da milyarderler yani.

BTC için 17k suni bir değer. 5-10k Arası bir değeri var ve bu stabil. 1000 Dolar başlangıç değeri alırsanız, 7000 dolar 3 yılda 7 kat artması ya da bu değerde kalması iyi ama iyi hisseler zaten bu kadar kazandırıyor. 20 Yıllık bir güzel ETF sahibini milyoner yapıyor. Neden BTC alınsın ki yatırımlık.
10 Yıl sonra 3 katına çıksa bile hisse daha çok kazandırır. Yani BTC yatırımlık alınmaz.
Kısa vadeli al sat olarak alınabilir ama 1000 dolar arttığında işe yarayacak kadar BTC almak riskli.
Türkiye'de dolardan dolayı 2 kat, kendisi 6 kat değer kazanınca BTC kısa sürede 12 kat değer kazanmış gibi oldu (3'ten 17k galiba).
BTC değer kaybettiğinde bile TL olarak kazandırması hedging'tir.

BTC döngüsel hareketlerini baya inceledim. Bugünler altın değerin de kıymetli. 2022 yılının sonunda muhtemelen 2017 senesinin sonundaki gibi tepe nokta yapacak. Sonraki 2 sene içinde sağlam düşüş ve toparlanma yaşanacak. Hedef 20000 doların çok üzeri.

Bitcoini canlı tutan her 4 sene de üretimin yarı yarıya azalması. Zorluk seviyesi genelde hep artar. Bitcoin ayı piyasasın da ise o zaman geriler ama çok değil. 1 bitcoin üretmek için 2000 dolar civarın da cihaz 4000 dolar üzeri elektrik masrafının olduğunu bir tablo da görmüştüm.

Belki bitcoin değil ama ülkeler kendi kripto paralarını çıkartarak, geleneksel paranın şeklini bir gün değiştirebilirler. Ama bitcoin şu anda yatırım aracı. VISA ile yarışamayacak kadar transfer hızı düşük.

Koineks'i önerebilirim. Yurt dışı lisansı da almayı başarmışlar. İlk çalışmalarına Türkiye’de tanık oldum ve kripto paralar konusunda yazdıkları yazılımları oldukça güvenilir bir konumda. BTC için güvenilir hizmette sağlıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı