"Bu ağa bağlanılamıyor" hatası

• Konuyu başlatan chon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 707
Yer
Milky Way
Merhaba,
Laptop'um evimizdeki ağdan sık sık düşüyor ve tekrar bağlanmaya çalıştığımda "bu ağa bağlanılamıyor" hatası veriyor. Bugün her zaman olduğu gibi bağlantım koptu ve tekrar bağlanmayı denediğimde hiç şekilde bağlanamadım.

Denediğim şeyler:
-Aygıt yöneticisinden kablosuz adaptörü devre dışı bıraktım ve yeniden etkinleştirdim.

-Bilgisayarı ve modemi açıp kapattım.

-Kayıtlı kablosuz ağları unutmak için ayarlara girdiğimde hiçbir ağ olmadığını gördüm.

Önerebileceğiniz herhangi bir yol var mı? Özellikle sürekli bağlantının düşmesi beni usandıran bir mesele. Modemle laptop arasındaki uzaklık 3 metre.

• Ağ bağlantıları'nı açmak için başlatdüğmesini ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna bağdaştırıcı yazın ve ağ ve paylaşım merkezi altından ağ bağlantılarını görüntüle'yi tıklatın.
  • Değiştirmek istediğiniz bağlantıyı sağ tıklatın ve sonra özellikler'i tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  • ağ iletişimi sekmesini tıklatın. bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır'ın altında, ınternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) ü seçin hemen sağ taraftaki özellikler butonuna tıklayın.
    Aşağıdaki IP adresi kullan kutucuğunu işaretle ve şu verileri gir;

• 192.168.1.50
    255.255.255.0
    192.168.1.2
    --
  • DNS

• 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

Bu verileri girin tamam a basıp çıkın. İnternet bağlantınız var mı bir bakın.
  • sonrasında bunu yapın
Başlat/Çalıştırı açıp CMD yazıp entere bastıktan sonra şu komutu yazın.

ipconfig yazıp 1 boşluk bırakın sonra /release yazıp entere basın, gelen ekrana.

ipconfig yazıp 1 boşluk bırakın sonra /renew yazıp enter yapın.

Bilgisayarınızı tekrar başlatın.

• Ağ bağlantıları'nı açmak için başlatdüğmesini ve sonra Denetim Masası'nı tıklatın. Arama kutusuna bağdaştırıcı yazın ve ağ ve paylaşım merkezi altından ağ bağlantılarını görüntüle'yi tıklatın.
  • Değiştirmek istediğiniz bağlantıyı sağ tıklatın ve sonra özellikler'i tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  • ağ iletişimi sekmesini tıklatın. bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır'ın altında, ınternet protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) ü seçin hemen sağ taraftaki özellikler butonuna tıklayın.

• 192.168.1.50
    255.255.255.0
    192.168.1.2
    --
  • DNS

• 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

• sonrasında bunu yapın

ipconfig yazıp 1 boşluk bırakın sonra /release yazıp entere basın, gelen ekrana.

Ayrıntılı ve güzel olmuş teşekkürler hocam.

Hocam bu sorun bana çok fazla sık sık olmakta, ilk başlarda hiç internet ağı görmemişti ve 2 yıl ethernet kablosu kullandık, sonra bir wi-fi alıcısı taktık ve sorunu hallettik, fakat bazen sizin aynı ağ sorununuzdan geliyordu, her olduğunda sağ alttaki tarih köşesinin solundaki wi-fi simgesine tıklayıp ''Ağ sorunlarını gider'' deyip, gelen seçim ekranında sorun yaratan wi-fi'nin ağ adını seçiyorum, ve sorun genel olarak çözülüyor.
Adsız.png

Öncelikle windows sürücülerini ve laptop wi-fi sürücüleri güncel mi onları kontrol edin. Sonrasında güç planı düzenle veya güç tüketimi sekmesinden "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" kısmına girerek "kablosuz ağ bağdaştırıcıları" veya "ağ aygıtları" kısmına gelin burada düşük veya güç kazanmak için bu aygıtı kapat gibi bir ifade işaretli ise "en yüksek performans" veya seçili ifadeyi kaldırmayı seçin. Sonrasında

• 192.168.1.50
    255.255.255.0
    192.168.1.2
    --
  • DNS

• 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

• sonrasında bunu yapın

bunu deneyin ve yine olmazsa CMD ile ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyip tekrar sürücüleri güncelleyin. En son ihtimal modem ile ethernet bağlantısı sağlayıp ağ stabil mi, kontrol edin? Eğer stabil ise elektrik dalgalanması yaşıyor olabilirsiniz ki maalesef çok fazla kopmaya sebep olan bir durumdur.

@Ferhster Hayır, en güncel güncellemeye sahibim ve uzun süredir win10 kullanmaktayım.

@qGhosT Çok teşekkür ederim, bu yolu deniyorum hemen.
@Berkay4154 ethernet kablom olmadığı için şuan deneyemiyorum ancak güç performans ayarlarını uzun zaman önce dediğiniz gibi değiştirmiştim.

@Heroxira1 Bir kaç saat sonra tekrar açtım ve şuan internete bağlanmayı başardım. Bu gece kaç kez kopacak bilmiyorum. Güncel geribildirim yazacağım konuya. Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı