Bu başlıkta yediğimiz uyarıları paylaşıyoruz

Bu konuda ihlal edilen Türkçe kuralları (düzeltildi):
1. Noktadan sonra boşluk bırakın.
2. Cümleye büyük harfle başlayın.

https://www.technopat.net/forum/internet-erisimi/2903-internet-forum-kurallari.html

Moederatörümüz mevsres 47 ceza 5 uyarı almış bugüne kadar mesela.

Hatta son uyarısını bugün öğleden sonra saat 01:39'da almış.

Abi Allahını peygamberini seviyorsan bırak peşimi vallahi villahi üyeliğimi sildirticem bune yav çıldıracam. Noktadan sonra boşluk niye bırakıyoz? Ben 1.sınıfda böyle birşeyi hiç görmedim. Sen niye böyle boş yere uyarı ceza gönderiyorsun canın mı sıkılıyor vallahi çıldırcam. Madem o kadar önem veriyorsun türkçeye niye Administrator yazıyor orda , yapsana onu yönetici...........!!!!!

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca soy isim büyük yazılır niye nickinde Burak Alkan yazıyor. Hiçmi Türkçe kuralı görmedin abi sen :)

- - - Güncellendi - - -

mUEGm9N.jpg

Burak abi kendine ban atar mısın rica etsem ? :D :D

Noktadan sonra büyük harfle başlama olayı hariç diğer söylediklerinde Atilla haklı. Noktadan sonra büyük harfle başlama olayı da yazılanların daha anlaşılır olmasını sağlamak. Tabi ki Türkçede böyle bir kural yok ama forum için önemli bence de.

Abi Allahını peygamberini seviyorsan bırak peşimi vallahi villahi üyeliğimi sildirticem bune yav çıldıracam. Noktadan sonra boşluk niye bırakıyoz? Ben 1.sınıfda böyle birşeyi hiç görmedim. Sen niye böyle boş yere uyarı ceza gönderiyorsun canın mı sıkılıyor vallahi çıldırcam. Madem o kadar önem veriyorsun türkçeye niye Administrator yazıyor orda , yapsana onu yönetici...........!!!!!

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca soy isim büyük yazılır niye nickinde Burak Alkan yazıyor. Hiçmi Türkçe kuralı görmedin abi sen :)

- - - Güncellendi - - -

mUEGm9N.jpg

Burak abi kendine ban atar mısın rica etsem ? :D :D

Sen öyle sanmaya devam et :)

Kişi adlarıyla soyadları büyük harfle başlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen vb.

Kaynak: Büyük Harflerin Kullanıldığı Yerler

Bu da ikincisi.

Noktalama işaretlerinden nokta, virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, soru, ünlem, tırnak, ayraç ve kesme işaretleri ait oldukları kelimelere bitişik olarak yazılır ve kesme dışındaki işaretlerden sonra bir harf boşluğu ara verilir.

Noktalama İşaretleri (Açıklamalar)

He abi bak bir konuda Atilla'ya katılıyorum. Şimdi yönetici yazmışsın tamam. Moderatörlerde "Moderator" yazıyor. Bu nedir :)

Bu arada ek olarak kelimeden sonra virgülü direk koyuyoruz "elma,armut" şeklinde "elma , armut" şeklinde değil. Ayrıca benim 4 cezam 1 uyarım var.

Evet haklıymışsın. Türkçe imla kurallarında böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum bende. Kusura bakmayın lütfen :)

Ben böyle biliyordum. TDK'da geçtiğini ben de yeni öğrendim :D

Bu arada ek olarak kelimeden sonra virgülü direk koyuyoruz "elma,armut" şeklinde "elma , armut" şeklinde değil. Ayrıca benim 4 cezam 1 uyarım var.

"elma, armut" şeklindedir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı