Bu çalışma tıp için yeterli olur mu?

Yaptığım bu çalışma programı tıpı kazanmam için yeterli mi?

10. sınıf her gün 1 saat tekrar + 1 saat kitap.

11. sınıf her gün 2.5 saat TYT-AYT, yarım saat genel tekrar + yarım saat kitap.

12. sınıf her gün 8 saat AYT-TYT + yarım saat genel tekrar.

EDİT: Bu süreçte doping hafıza, veya anafen gibi kaynaklardan yararlanılacaktır.

Tıp gelmedi en kötü diş hekimliği olur mu?

Dostum günlük 8.5 saat çalışma ne demek? Bu fazla değil mi? Bana motivasyonun yüksek gibi göründü fakat o kadar yükseğe istikrarlı şekilde çıkman imkansız. Günde 1-2 saat çalış yapamadığın yeri tekrar et. Bol bol deneme çöz. 12. sınıfta da vitesi artır. Kapasiten de varsa her türlü yaparsın zaten.

Gri Koç vs. izlediklerimde tıpı kazananların çoğu sabah çok erken saatlerde 6.5-7 gibi kalkıp ders çalışmaya başlıyor ve saat 23:00 gibi uyuyor. 17 saat uyanık kalkdığını varsayarsak 8.5 saat gibi bir süre kalıyor senin düzenine göre. 8.5 saat'in 2.5 saati yemek vs. olsa bile her gün 6 saatini boşa öldürüyorsun. Yani diyeceğim gününü çok iyi planla, erken kalk, sabah vakitlerini çok iyi değerlendir zihin için en iyi saatler.

Bu programı uygularsan cumhurbaşkanı bile olursun :)Sen bu bahsi geçen kadar ders çalışman imkansız. Hayatını zindan etme, gir çocukluğunu, gençliğini yaşa. Takma tıpı falan :)
1 yıl ineklik yapsın ki 40 yıl eşeklik yapmasın.

Eğitim hayatı boyunca bundan çok daha fazla çalışıp denemelerde fulle yakın yapan arkadaşım sınav anını yönetemedi ve tıpı kaçırdı - büyük ihtimalle- yani diyeceğim o ki; sınav, ders calisma seviyenden ziyade sınav psikolojisini sağlam tutup tutamadığını ölçüyor. İlk 5-10 bindeki herkes aşağı yukarı denemelerde aynı netleri yapıyor ve sınav anını iyi yöneten dereceye giriyor. Ben çalışmayın demiyorum ama sistematik ve verimli çalışmak önemli. Ama dediğim gibi kendine güvenip psikolojini sağlam tutman en önemlisi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı