Bu devirde nasıl evleniliyor?

Yer
İstanbul
Hiç isyan, şikayet, yakınma amacım olmadan gerçekten meraktan soruyorum: Bu devirde evlenenler nasıl evleniyor? Yani Türkiye'de yaşayanların çok büyük kısmı ayda 150.000 TL maaş falan almıyor. E herkesin bankada milyon dolarları falan da yok. Söz, nişan, kına, düğün, sıfırdan ev düzme, balayı gibi organizasyonlar çok pahalı; ama zamane kadınlarının çoğu için de bu saydıklarımın hepsi önemli (bu konularda pek fedakarlık yapacak gibi değiller gözlemlediğim kadarıyla). Velhasıl, tüm bu masrafları nasıl karşılıyorlar? Tüm bu masraflar için kredi kartına 60 ay taksit yapmak falan mümkün mü?

Hiç isyan, şikayet, yakınma amacım olmadan gerçekten meraktan soruyorum: Bu devirde evlenenler nasıl evleniyor? Yani Türkiye'de yaşayanların çok büyük kısmı ayda 150.000 TL maaş falan almıyor. E herkesin bankada milyon dolarları falan da yok. Söz, nişan, kına, düğün, sıfırdan ev düzme, Bala'yı gibi organizasyonlar çok pahalı; ama zamane kadınlarının çoğu için de bu saydıklarımın hepsi önemli (bu konularda pek fedakarlık yapacak gibi değiller gözlemlediğim kadarıyla). Velhasıl, tüm bu masrafları nasıl karşılıyorlar? Tüm bu masraflar için kredi kartına 60 ay taksit yapmak falan mümkün mü?

Babaları anneleri yüksek maaş alıyor kendileri de 30-50 k arası alıyorlar yüksek taksit ile halletmeye çalışıyorlar he ama annesi babası emekli 12K ile geçiniyorsa düğün yapmasına gerek yok nişanı halletsin hiç girmesin etkinlik olaylarına.

Ben miras kalan tarlalardan birini sattım evlendim. Sizin ve ya ailenizin bu iş için bir birikimi yoksa, maaşınız da çok yüksek değilse düğün yapmak zor. Bunun başka bir formülü yok yani. Millet parayı nasıl buluyor diyorsan ya mirası vardır, ya ailesi bu günler için biriktirmiştir, ya da maaşı çok yüksektir.

Evlilik için evlenmek isteyen iki insanın olması yeterli oluyor. :)

Geri kalanını beraber çözemiyorsanız, hayatınızın geri kalanını da beraber geçiremiyorsunuz zaten. O süreçte adamın ne kadar adam, kadının de ne kadar kadın olduğunu öğreniyorsunuz.

Eksikleri beraber öncelik sırasına göre listelemek, bütçeyi ve yapılacakları kurgulamak evliliğin ilk adımı. Kimisi ailesinden yardım alıyor kimisi kendi yapıyor.

Kendimden çok küçük örnekler vereyim. yaklaşık olarak 3 yıldır evliyim. Banyo dolabımı yeni sipariş verdim. Dyson süpürgesinin taksitleri devam ediyor. Pencerelerime üstten açılır aparatları önümüzdeki hafta taktıracağım. Ayrıca pimapenlerin macunları dökülüyor. Onların da değişmesi lazım ama bütçem el vermiyor. Bu süre zarfında eşim bu konularda şikayet etmek veya sürekli tekrarlayan istekte bulunmak yerine bana gülümsedi ve neşeliydi. Ödemesini peşin aldığım işleri günü geldikçe yapıyorum.

Umarım gönlünüze göre birini bulabilirsiniz. Geri kalanını cidden bir şekilde çözüyorsunuz. Burada tek önemli konu ikinizin de geçinmeye niyetli olması. Eğer birinizde yoksa ilerlemiyor. Tuz bile eksik olsa batıyor.

Bir Çin atasözü ile bağlayayım konuyu "Evlenmeden önce gözünüzü dört açın, evlendikten sonra da yarıya kadar kısın."

Technopat Haberler

Geri
Yukarı