Bu dönemde yazılıma başlamak tehlikeli mi?

916818

Yoctopat
Herkese merhaba. Ben profesyonel bir aşçıyım. Hobi olarak Udemy üzerinden Python eğitimi izlemeye başladım ve gerçekten çok hoşuma gitti küçüklüğümden beri merakım vardı zaten ama hiç atılmak gelmemişti içimden. Şu an mesleği bırakıp Yazılım ve teknoloji bilimleri ile alakalı kariyer yapmak istiyorum. Ama biraz geç kaldım galiba sektör bayağı kötü durumda gözüküyor iş bulmam biraz zor olabilir diye düşünüyorum junıor alımları pek azmış.
Sertifikalı bir kurs buldum gitmeyi düşünüyorum uluslararası sertifika verdiklerini söylediler sizce gitmeli miyim beni bu konuda biraz bilgilendirir misiniz?
Sertifika almadan da ya da mezun olmadan da sektöre atılıp iş bulma yüzdem var mı?

Herkese merhaba. Ben profesyonel bir aşçıyım. Hobi olarak Udemy üzerinden Python eğitimi izlemeye başladım ve gerçekten çok hoşuma gitti küçüklüğümden beri merakım vardı zaten ama hiç atılmak gelmemişti içimden. Şu an mesleği bırakıp Yazılım ve teknoloji bilimleri ile alakalı kariyer yapmak istiyorum. Ama biraz geç kaldım galiba sektör bayağı kötü durumda gözüküyor iş bulmam biraz zor olabilir diye düşünüyorum junıor alımları pek azmış.
Sertifikalı bir kurs buldum gitmeyi düşünüyorum uluslararası sertifika verdiklerini söylediler sizce gitmeli miyim beni bu konuda biraz bilgilendirir misiniz?
Sertifika almadan da ya da mezun olmadan da sektöre atılıp iş bulma yüzdem var mı?

Aşçılık gibi maaşlı çalışır yaşamımı böyle devam ettiririm kafasında yazılıma başlayacaksanız hiç gelmeyin piyasa yenilik üreten kendi çapında iş yaratan gelişme sağlayan insanlara kaldı bu işe başlarsınız sonra geliştire geliştire büyürsünüz ama maaşlı işe girdiğinizde aşçılık kadar sürdürülebilirlik yakalamayabilirsiniz

Zor ama imkansız değil. Potansiyeline ve ne kadar çabaladığına bağlı. Şuan sektörün kötü olduğunu herkes biliyor ama işinde iyi olursan ve bunu insanlara gösterebilirsen şansın var. Sana tavsiyem belli bir seviyeye gelene kadar işini bırakma devam et ama artık daha çok çalışman gerekiyor hobi olarak değil yani öğrenmek için geceleri veya gündüzleri hangi vakitler boş isen çalışman gerekiyor. Ancak bu şekilde başarabilirsin.

Seviyorsanız devam edin ama benim fikrim bunun okuluna gidip kursunu alan kişilerle evde sadece video izleyerek rekabet edilebilir mi veya onlar gibi olunabilir mi bilmiyorum ama bence olunamaz ve zaman kaybı. Profesyonel aşçı iseniz hobi olarak yapabilirsiniz ama hem iş hem de evde sıfırdan yazılım nasıl olur bilemem.

O zaman hobi olarak yapayım. Çünkü yapay zekada çıktı şimdi tecrübeli kişiler sektörde kaalbiliyor hani şansım olacağını pek düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı