13 yaşında yazılıma başlamak için tavsiyeler

1. O size kalmış bir şey. Mesela kimisine göre C# kolaydır, kimisine göre Python. Ama illa ki birisi derseniz (arkadaşım 1 hafta da öğrendi) HTML5. Onun dışında Python var.

2. Araştırabilirsiniz. Mesela Udemy'de "Kaan Academy" diye bir öğretmen var. Kendisi C# yazılım dilini öğretiyor. Ayrıca ücretsiz.

3. Her yazılım dilinden (bazı yazılım dilleri hariç) oyun oluşturabilirsiniz.
tavsiye icin teşekkürler, udemye bakacağım
1- Python öğren sonrasında C# öğrenirsen unityden oyun yapablilirsin
2-BTK akademi veya udemy
3-Unity
tavsiyeniz icin teşekkür ederim
Ben daha başlamadım ama bende 14 yaşındayım bildiklerimi söyleyebilirim.

1. Python ve C++ deneyebilirsin.

2. cevapsız.

3. Unity kullanabilirsin eğer oyun geliştiriceksen. Blender ile model tasarlayabilirsin.
teşekkür ederim
Ben de 13 yaşındayım. Kodlama da başlangıç da olsam da önerdiğim kodlama dili basit olduğun dan Python'u kullanabilirsiniz.

Python için uygulama kurmadan online olarak şu web sitesin den yapabilirsiniz. Sonra Python kodlama örnekleri yazıp o örnekleri kendinize uyarlayabilirsiniz.

Site: Online Python - IDE, Editor, Compiler, Interpreter

İsterseniz izleyebileceğiniz Python kodlama dersleri:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer cidden kodlama öğrenmek isterseniz önce değişkenleri, döngüleri, algoritmaları anla ondan sonra oyun yapmaya başlayabilirsin.

teşekkürler
Merhaba dostum,öncelikle programlama dili ne seçmeliyim diye sormuşsun,sana şöyle diyeyim;
İşine ne yarayacaksa onu öğren.Yazdığına göre oyun geliştirmek istiyormuşsun Unity ve ya Unreal Engine motorları en çok kullanılan programlar.Çoğu büyük şirket Unreal Engine kullanıyor (Pubg , GTA V) ama tek başına indie oyun geliştirenler ise daha çok Unity kullanıyorlar(Undertale ,Crab game vs.).Elbette ki Unreal Engine'yi de tek başına kullanabilirsin ama.Unity istiyorsan C#, Unreal ile uğraşmak istiyorsan C++ öğrenmen gerek.
teşekkür ederim

Ben olsam C Öğrenirdim. C ile bir çok şeyi kavradıktan sonra diğer diller bir nebze daha kolay geliyor.(GoLang, C++ gibi diller)
C de değişken tanımlamalar ve dinamik bellek yönetimi açısından Pythondan daha öğretici olur.

Olur elbet, yine de yazılım değil de tasarım kısmını daha çok seviyorsa hazır assetlerle ilerleyebiliraslında tasarım degil de yazılım ilgimi çekiyor, oyunu daha çok
Ben olsam C Öğrenirdim. C ile bir çok şeyi kavradıktan sonra diğer diller bir nebze daha kolay geliyor.(GoLang, C++ gibi diller)
C de değişken tanımlamalar ve dinamik bellek yönetimi açısından Pythondan daha öğretici olur.
teşekkürler
3. Her yazılım dilinden (bazı yazılım dilleri hariç) oyun oluşturabilirsiniz.
mesela hangisi? örnek verebilir misiniz?

Son düzenleme:
teşekkürler

mesela hangisi? örnek verebilir misiniz?
Hangisi derken? Eğer şunu soruyorsanız "Orada bazı yazılım dilleri hariç demişsiniz" bu ise, HTML5'de yapılmıyor diye biliyorum. Bu yazılım dili genellikle Web sitesi tasarımında kullanılıyor. Malum, Adobe Flash Player desteği bittiğinde bu yazılım dili/player karşımıza çıktı.

Hangisi derken? Eğer şunu soruyorsanız "Orada bazı yazılım dilleri hariç demişsiniz" bu ise, HTML5'de yapılmıyor diye biliyorum. Bu yazılım dili genellikle Web sitesi tasarımında kullanılıyor. Malum, Adobe Flash Player desteği bittiğinde bu yazılım dili/player karşımıza çıktı.
hangisi ile yapılabilir? şimdiden teşekkürler

hangisi ile yapılabilir? şimdiden teşekkürler
Technopat Sosyal'de yenisiniz ve bazı kuralları bilmiyorsunuz. Mesaj yazarken, özellikle de soru sorarken sorunuzu açık ve net bir şekilde belirtmeniz lazım. Bu şu anda sadece bir uyarı. Neyse, sorunuza gelecek olursak, @Gregorian hocamın dediklerini yapardım. Nasılsa C çok tanınan bir dil. Çünkü Microsoft'a ait. (Ben öyle biliyorum.) Ve bu da C yazılım dilinin tanınmasında önemli bir rol oynuyor. Çünkü dünyadaki çoğu kullanıcı biliyorsunuz ki Windows işletim sistemini kullanıyor. O yüzden C yazılım dili diyorum.

Hangisi ile yapılabilir? Şimdiden teşekkürler.

C++ kullanarak Unreal Engine ile oyun yapabilirsin, C# kullanarak Unity ile oyun yapabilirsin, JavaScript ile oyun yapan var, Python ile de oyun yapıldığını gördüm ama benim tavsiyem direk C#tan başla kolay diye Python ile vakit kaybetmeni önermem, HTML'ye hiç girme algoritma mantığını kavrayacağın bir olay yok orada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı