Bu dolar kurunda PC toplamak

Yaklaşık 2 ay önce bir sistem topladım topladığım zaman dolar 7.40'dı şuan aynı sistemi toplamak istesem ve mevcut ekran kartı stokta yok ama olsaydı o zaman aldığım fiyatın iki katına ulaşırdı. Dolar kuruna bağlı olarak evet bir pahalılık söz konusu ama bunun esas sebebi pandemi veya herhangi bir dış etken değil tamamıyla ülkenin attığı adımlar çerçevesinde gelişen bir sonuç pandemi bugün bitse ve donanımlarda ki bu stok sorunu ortadan kalksa yeniden eski fiyatlara döner dolar şuan ki konumunda olsa dahi.
 
Dolar molar hikaye, dolar 8,40 iken 5-6 bine gördüğüm sistemler şimdi dolar düz 7 lira iken 7 bin falan olmuş. Herhalde dolar 5 lira olsa da yine de bir cacık fark etmeyecek. Adamlar yurt dışından getirtiyor, dolarda kur farkı çıkarsa aracı için ekstra bir kar durumu ortaya çıkıyor. "Ben 500 liraya bu kartı getirttim, şimdi 450 lira ediyor, o zaman 450 liradan vereyim" diye düşünseydiler şu an harika bir durumda olurduk ama adamlar nasıl işlerine geliyorsa o şekilde fiyat belirliyor.

Kesinlikle. Ben Haziran'ın başında 6.85ken dolar PC toplamıştım 6000 TL sadece kasa. Şu anda sadece kasayı toplayamıyorum. En son topladığımda 9000TL falan olmuştu. Toplayamamamın sebebi de bütün ürünleri depoya kaldırdılar ya da satıcıya vermiyorlar. Şu an piyasada PC parçası yok adeta. bu her sektörde oluyor. İnsanlar zarar etmez asla.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı