Bu dünyadaki herkes üstün zekalı mıdır?

EmreLds

Kilopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
8.720
Makaleler
5
Çözümler
23
Bir videoya rastladım ya arkadaş böyle saçma bir haber olamaz. Neymiş zeki birisi bebeklikten farkedilebilir. :D o zaman senin saydığın özelliklerin hepsi bende var. Bende az uyuyorum bende üzerime örtülen bataniyeden rahatsız oluyorum. O zaman bende çok zeki birisiyim vay be. Kusura bakmayın ama böyle kişilerin ben bilgili birisi olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası bence bir çocuk çalışmak isterse bunun zekilik ile alakası yoktur. Senin zeka testi yapıp bu çocuk beyinsiz dersen o çocuk en iyi üniversitelere gidebilir. Senin zeka testi yapıp bu çok zeki dediğin çocuk çöpçü bile olabilir. Her şey çalışmaya bağlıdır. Zeka dediğimiz şey bence çocuğun hayata bakış açısından ve bir konuyu ne kadar hızlı anlamasından başka bir şey değildir. Siz bu video hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu arada o çocuk cidden böyle bir şeye yerleştiyse eminim ki arkadaşı bir kıyak yapmıştır. :) Ve kalem, çilek, elma ve muz hangisi farklıdır sorusu kadar saçma bir şey görmedim. Bu sorunun aslında bir sürü cevabı olabilir. Mesela saydığınız şeylerden sadece muz kırmızı olamaz. Ya da kalem mesela insan eli ile yapılmış bir şey. Çok saçma değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Zekilik Allah vergisi olabilir ama çalışkan olmak kişide biter. Ben kendimi ne düşük zekalı, ne de yüksek zekalı görüyorum. Sadece çalışmanın gücüne inanırım ve amacım doğrultusunda gerekenleri yaparım.

Sonucun başarıya ya da başarısızlığa ulaşacağı muallaktır ancak en azından ''denemedim'' demem.
 
Son düzenleme:
Tüm dünya üstün zekalı olsa, herkes de profesör olurdu. :D
 
Zekilik Allah vergisi olabilir ama çalışkan olmak kişide biter. Ben kendimi ne düşük zekalı, ne de yüksek zekalı görüyorum. Sadece çalışmanın gücüne inanırım ve amacım doğrultusunda
gerekenleri yaparım.

Sonucun başarıya ya da başarısızlığa ulaşacağı muallaktır ancak en azından ''denemedim'' demem.
Hocam seni geri görmek duygulandırmadı desem yalan söylemiş olurum :D
 
Genetik ve cevresel faktorlerden dolayi insanlarin kognitif becerileri farkli alanlarda ve farkli duzeylerde gelisim gosterebilir. Herkesin esit olmasi gibi bir durum yok.

Asiri hassas olmanin zekayla baglantisi var fakat haberde verilen kriterleri yetersiz buldum. Cok yuzeysel anlatildigindan sacma duruyor.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı