Bu eğitim sisteminde hala okumak mantıklı mı?

Hocam konuyu hortlatıyorum ne durumdasınız şu an?
10. Sınıfım şuan milli eğitim cidden üzerimize çok geliyor bakalım kopya ve çalışma ile sınıf geçmeye çalışıyorum geçen senede öyle yaptım bu arada dün bir tanıdığım kendisine BMW M3 aldı çıraklık yaparak benim kararım hala aynı bu ülkede okuyana ekmek yok zaten amansız düşünce yapısına sahip öğrenciler yetiştiriyorlar öğrencilerin hiçbiri okula isteyerek gitmiyor devamsızlığı olmaması ve sınıfı geçmek kalmamak için gidiyorlar benim gibi. Onun dışında durum aynı hocam değişen bişey yok sınav haftası mesela çalışmıyorum şuan ufak bi bakarım belki sağolun yinede hatırlattığınız için

Ne yapıp edin liseden mezun olun, tüm yumurtaları aynı sepete koyumayın.

O öyle kolay değil işte reis en büyük hatam 1 sene okula geç başlamam benim belki de hayatımı değiştirecek ya da daha da dibe çekecek 2008'li abiler ablalar 6 dersten kalma ile sınıf geçerken ben 2009'lu arkadaşlarla 3 dersten kalma ile sınıf geçmeye çalışıyorum adil eğitim yokken okumanın mantığı nedir sizce bir açıklama yapan var mıdır?

10. Sınıfım şuan milli eğitim cidden üzerimize çok geliyor bakalım kopya ve çalışma ile sınıf geçmeye çalışıyorum geçen senede öyle yaptım bu arada dün bir tanıdığım kendisine BMW M3 aldı çıraklık yaparak benim kararım hala aynı bu ülkede okuyana ekmek yok zaten amansız düşünce yapısına sahip öğrenciler yetiştiriyorlar öğrencilerin hiçbiri okula isteyerek gitmiyor devamsızlığı olmaması ve sınıfı geçmek kalmamak için gidiyorlar benim gibi. Onun dışında durum aynı hocam değişen bişey yok sınav haftası mesela çalışmıyorum şuan ufak bi bakarım belki sağolun yinede hatırlattığınız için

O öyle kolay değil işte reis en büyük hatam 1 sene okula geç başlamam benim belki de hayatımı değiştirecek ya da daha da dibe çekecek 2008'li abiler ablalar 6 dersten kalma ile sınıf geçerken ben 2009'lu arkadaşlarla 3 dersten kalma ile sınıf geçmeye çalışıyorum adil eğitim yokken okumanın mantığı nedir sizce bir açıklama yapan var mıdır?
Konudaki tüm mesajları okumadım fakat size şunu söylemek isterim. Ben yakında 20 yaşıma gireceğim, zamanında siz gibi düşünüyordum. Okuyup ne olacak vesaire cümlelerini sık sık kurardım. Sonuç olarak okulu tamamen bırakıp mutfakta çalışmaya başladım. İlerledimde, maaş olarak da tatmin edici maaşlar aldım. Bırakmayıp ilerlesem çok daha iyilerini kazanacaktım. 19 yaşında öğretmen, hemşire, memur maaşından daha fazla maaş alıyordum.

Fakat, baktığın zaman, okuyan herhangi biri 9 - 5, hafta sonu tatiliyle çalışıyor. Benim vardiyam tamamen executive chefin keyfine göre değişiyordu, günde 11 saat aşağısı çalışmıyordum. İşletme müsait olursa haftada 1 gün izin, olmazsa o da yok.
Baktığın zaman para kazanıyorum kazanmasına ama hayat kalitesi yerlerde. İş yerinde yapılan muameleler, çalışma koşullarını saymıyorum bile. İstifamı verip sınava hazırlanmaya başladım. Şu anda sınava hazırlanıyorum.
"Eğitim yokken okumanın mantığı nedir" cümlesi çok yanlış. Eğer ki bilim adına ilerlemek istiyorsanız belki doğru olabilir fakat o haldede okulu hiçbir şekilde bırakamazsınız. Yani aldığınız eğitimle iş bulabiliyorsanız gerisinin önemi yok.
Üniversite mezunu işsizler yok mu? Elbette var fakat kaliteli bir bölümden ve kaliteli bir üniversiteden mezun olup işsiz kalan yok. Varsa bile sayılı 1 - 2 tane, sorunda onlardadır bu arada.

Beni aynı yollardan geçmiş, deneyim etmiş bir büyüğünüz olarak görün, tavsiyelerimi dinleyin. Pişman olmazsınız. Okuyup meslek sahibi olduğunuzda, hem çalışacağınız ortam daha kaliteli olacak hem genel itibariyle hayatınız. İşe giderken ayaklarınız geri geri gitmeyecek. Kimse iş yerinde gelip size işiniz olmayan bir iş buyuramayacak. Hayatta başarılar dilerim.

Konudaki tüm mesajları okumadım fakat size şunu söylemek isterim. Ben yakında 20 yaşıma gireceğim, zamanında siz gibi düşünüyordum. Okuyup ne olacak vesaire cümlelerini sık sık kurardım. Sonuç olarak okulu tamamen bırakıp mutfakta çalışmaya başladım. İlerledimde, maaş olarak da tatmin edici maaşlar aldım. Bırakmayıp ilerlesem çok daha iyilerini kazanacaktım. 19 yaşında öğretmen, hemşire, memur maaşından daha fazla maaş alıyordum.

Fakat, baktığın zaman, okuyan herhangi biri 9 - 5, hafta sonu tatiliyle çalışıyor. Benim vardiyam tamamen executive chefin keyfine göre değişiyordu, günde 11 saat aşağısı çalışmıyordum. İşletme müsait olursa haftada 1 gün izin, olmazsa o da yok.
Baktığın zaman para kazanıyorum kazanmasına ama hayat kalitesi yerlerde. İş yerinde yapılan muameleler, çalışma koşullarını saymıyorum. İstifamı verip sınava hazırlanmaya başladım. Şu anda sınava hazırlanıyorum.
"Eğitim yokken okumanın mantığı nedir" cümlesi çok yanlış. Eğer ki bilim adına ilerlemek istiyorsanız belki doğru olabilir fakat o haldede okulu hiçbir şekilde bırakamazsınız. Yani aldığınız eğitimle iş bulabiliyorsanız gerisinin önemi yok.
Üniversite mezunu işsizler yok mu? Elbette var fakat kaliteli bir bölümden ve kaliteli bir üniversiteden mezun olup işsiz kalan yok. Varsa bile sayılı 1 - 2 tane, sorunda onlardadır bu arada.

Beni aynı yollardan geçmiş, deneyim etmiş bir büyüğünüz olarak görün, tavsiyelerimi dinleyin. Pişman olmazsınız. Okuyup meslek sahibi olduğunuzda, hem çalışacağınız ortam daha kaliteli olacak hem genel itibarıyla hayatınız. İşe giderken ayaklarınız geri geri gitmeyecek. Kimse iş yerinde gelip size işiniz olmayan bir iş buyuramayacak. Hayatta başarılar dilerim.

Sağ ol abim eyvallah uzunda yazmışsın teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, 16 yaşına girmek üzereyim ve lise 1'e gidiyorum ve artık bence hayat ile eğitim arasında karar vermem gerektiğini düşünüyorum. Bu dönem sanki bizleri okuldan soğutmaya teşvik ediyorlar gibi geldi bana. Malum alınan kararlar, sınıfta kalma mevzuları vs. şimdi çevreme de bakıyorum okuyan yakınlarım var fakat atanamıyorlar bir türlü. 2 üniversite bitirmiş bir ablamız vardı o da atanamadi, hala öyle duruyor. Şimdi insan bir tereddütte kalıyor, hoşuna mı okuyoruz diye. Harbiden de öyle sevgili arkadaşlar, yani şimdi biz okuyup ileride atanamayıp veya iş bulamazsak ortada yavru kedi gibi kalacağız. İleride ne yapacağım konusunda kaygılıyım, beni aydınlatan kimseler de yok ailem dahil. Babamla annem boş boş kelimeler, konular açıyorlar ve bütün hayat enerjimi sömürüyorlar diyebilirim. Sanayide çalışan çocuklara bakıyorum, paraları eksik olmuyor. Geçenlerde sanayide bir çocukla konuştum ve haftalık 2000 gibi bir rakam aldığını söyledi, en kötü çırak işçinin elinde son model telefonlar var. Yani bir şeyler yapmam gerekiyor artık iliseye geçtim ve LGS bitti rahatladım dedim, demez olaydım. Yeni bakan komutan kesildi başımıza, 4 dersle sınıfta kalmayı geri getirdi, olacak iş değil. Bana sorarsanız okul okumak tamamen zaman kaybı, hayatının baharını, gençlik yıllarımı, yıllarımızı çalan bir sistemden ibaret. Ailede nasılsın iyi misin, bir şeye ihtiyacın var mı diyen yok, sürekli gündem okul okul okul. Yoruldum, okul bence hayatın sonu değil ya da bilemiyorum, belki de görüşlerim değişir fakat sanmıyorum. Yurt dışındaki çocukların hayatlarına bakıyorum ve inanılmaz ya, akıl alır gibi değil. Adam bir kızı seviyor, yiyor içiyor, oyun oynuyor, arkadaşlarıyla dilediği zaman vakit geçiriyor, istedikleri her şeyi anında tak diye alabiliyorlar ve oradaki okul bizimki gibi de değil. Halime ve benim gibi gençlerin haline çok üzülüyorum. Neyse değerli arkadaşlar sizlere göre ileride ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz? Okulun bitmesine de şurada 5 ay kaldı ve zaman da çok hızlı geçiyor, gerçekten anlayamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim, iyi hafta sonları :)
kaliteli bir üniversite sonucunda işsizlik gibi bir sorun gerçekleşmez aynı zamanda kalma muhabbetinin de pek sıkıntı çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum ve ben de herkesin elinde son model telefonlar görüyorum genel olarak taksitle alınan heves işidir ve gereksizdir, en mühimi düzgün şekilde okumaktır. En Azından Lise

bu arada sonradan görmüşüm kusura bakma o zamana göre cevap verdim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı