mertbzkr

Hectopat
Katılım
4 Mart 2020
Mesajlar
93
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepimiz biliyoruz ki Steam'de yerel fiyatlandırma 2022'nin son aylarında bir sıçrama yaşadı, bizim önerilen fiyatlandırmamız şok ediciydi. TL-Dolar kurunda değişiklikleri şöyle yaptılar:

$0.99 USD =​

CurrencyOldNewDiff
Turkish Lira₺2,10₺11,00+424%

Fakat bazı oyun firmaları bunu dikkate almak yerine iyice abartıp önerilen kuru 15-20TL arası gösterip fiyatlarını buna göre yaptılar. Ama ben burada fiyatı yükselmiş yükselmemiş fark etmeksizin fiyatına değen oyunları sunacağım. Ayrıca burada oyunun tam amacını uzunca yazmayacağım, Steam sayfasına gidip açıklamalarına bakabilir veya bir oynanış videosuna göz atabilirsiniz.

BÜTÜN TAVSİYELER:

===========================================================

Kesinlikle Alınması Gerekenler!

18,00₺ - Terraria: Müthiş bir oyundur "eğer Minecraft seviyorsanız alın" demeyeceğim, çünkü bu oyunu öğrendikçe büyük bir farkını anlıyorsunuz. Çeşitlilik, modlama, oyun uzunluğu gibi özellikler daha fazla. İsterseniz arkadaşlarınızla oynayın. Tek başınıza oynasanız bile eğer gerçekten oyunu öğrenmek isterseniz bu oyuna 50-200 saat vereceğinize eminim, alışınca geri dönüşü olmuyor. Oyunu öğrenmek istiyorsanız Terraria Wiki kullanabilirsiniz, tabii oyunu tam anlamadan önce bu videoyu izleyin. Bu oyunda 1.000 saati olan arkadaşlarım var!

144,50₺-289,00₺ - Sekiro™: Shadows Die Twice - GOTY Edition: Tek fiyatı yükselmeyen souls oyunu bu galiba. İndirimi beklemeyin derim, PC iyiyse hemen alın. Ben Dark Souls 3'ün indirime düşmesini bekleye bekleye 900 TL gibi bir fiyata satılmaya başladığını hatırlıyorum.

18,50₺ - People Playground: İsminden anlaşılacağı üzere bu sandbox bir oyun. "Bu oyunda ne yapacağım be?" diye soracaksanız size şöyle cevaplayayım, bu oyunun içindeki aletler ile mühendislik, sistemler gibi şeyler yapabilirsiniz, isterseniz NPC'leri silahlarla öldürün hatta. Eğer araştırırsanız oyunda çok keyifli modlar bulabilirsiniz, bir bakın derim.

39,00₺ - Castle Crashers®: Arkadaşlarınız varsa oynayın, bunun dışında önermem. Bana nostaljik hisler veren bir oyundur.

18,50₺ - Webbed: Eğlenceli sevimli örümcek oyunu. Benim gibi örümcek fobiniz varsa oynayın, nedense hiç iğrendirici gelmedi bana bu oyun.

3,00₺-10,00₺ - Stick Fight: The Game: Bu oyunu hâlâ oynayanları görünce sevindim. 2019 yılında çok oynardım bunu. SteamDB'de 3,00 TL'lik indirimleri görünce aşırı şaşırdım. O fiyata düşerse düşünmeden alınır. 5-15 saat oynanabilir.

===========================================================

İndirimde Alınabilir Sanki...

379,50₺-1.150,00₺ - Red Dead Redemption 2: Burada dünyanın en iyi oyunu olabilecek bir oyundan bahsediyoruz sonuçta, fakat sadece indirimli fiyatına alınabilir gibi gözüküyor.

20,00₺-50,00₺ - STEINS;GATE: Bu oyunun animesini biliyorsanız alınır. Animesinden daha fazla sonu olan oyunu bu. Özellikle 20,00 TL'ye düşüyor sıkça, düşerse alınır.

22,50₺-89,00₺ - Dishonored: Severek oynadığım bir oyundur, ama işin içine oyun uzunluğu, tekrar oynanma gibi özellikler girince sorgulamaya başlıyorsun. Fırsat bulunca alın.

38,85₺-259,00₺ - Dishonored 2: Dishonored gerçekten güzel bir seridir, özellikle yapımcıları. Bu yapımcılar yerel fiyatlandırmayı büyük firmalardan daha iyi yapıyor. Şaşırtıcı tarafı ise sıkça indirimlerde 38,85 TL'ye düşebilmesi.

209,50₺-419,00₺ - HITMAN 3: Hitman serisini sevenler ben yazmadan önce indirimle almıştır zaten. Ama bunu da ekleyeyim dedim.

100,87₺-403,50₺ - Resident Evil 2: En keyifli korku-aksiyon oyunlarından birisi. 100 TL'ye alınmaz mı ki?

74,50₺-149,00₺ - Hollow Knight: Hatırlatayım, en kişisel tavsiyem bu. Fiyatlandırmayı ağzına yüzüne bulaştırmışlar ama olsun. 50-150 saat oynayıp oyunu benim gibi %100 yapacaksanız alabilirsiniz. Bu oyun her konuda sandığınızdan daha geniş bir oyun, fakat fiyat konusunda şu an tereddütlüyüm. Karar sizin. Mod desteği Steam'de yok ama yine dışarıdan mod indirebilirsiniz.

===========================================================

Eğer konu bir süre sonra kapanmıyorsa bu konu sıklıkla güncellenecektir.

Şu an oyun ve oyun fiyatı araştırmaktan yoruldum. Unuttuklarım veya eklemek istediğinizi nedenleriyle (örn: rimworld iyidir çünkü şu yönden bunlar vardır, buna ilgisi olanlar alabilir) açıklayıp söylerseniz sevinirim. İyi oyunlar dilerim.

Eğer konu türü yanlışsa moderatörler değiştirirse iyi olur.
 

Geri
Yukarı