Bu halimle meslek sahibi olabilir miyim?

En son da aynısını yapmıştın. Bu derece insanlardan ve sosyalleşmekten korkarsan, maalesef kimse seni işe almayı tercih etmez.
Dublajlara gelince, ben beğenmedim. Sesin bu işe pek elverişli değil bana kalırsa.
Kimse "Erdem gelse de işe alsak" diye beklemediğine göre, kendini kanıtlayacak bir şeyler yapman gerekiyor. İnan bana, yaptığın dublajlar karın doyurmaz. Onun yerine iş tecrübesi edinmeye ne dersin?

Burada sürekli konu açıp önerileri dinlemeyip yine kendi bildiğini yapmak varken meslek sahibi olmak da ne. Salla bee kimin umrunda bu dünya :D

Tecrübem yok yapamam diyorsun da. Biliyorsun, hiç kimse anasının karnından bilgisayar montajlayarak gelmedi. Bir yerden başlamazsan bir şeyin olacağı yok.

Ancak benim şöyle bir sorunum vardır bazen yada çoğu zaman iletişimde;

Ben: Eee... Merhaba iş başvurusunda bulunmak istiyorum.

İşveren: Tebrikler, kriterleriniz gereksinimleri karşılıyor efendim, işe alındınız.

Ben: Çok teşekkür ederim... (Sonra ne diyeceğimi bilemem ve panik başlar) Eee... neyse ben işe başlayim artık...

İşveren: Efendim iyi misiniz? Sürekli gözümün içine şaşkın ve korkmuş gibi bakıp duruyorsunuz? Konuşmakta zorlanıyor gibisiniz?

Ben: (Sonra bende hafif kalp ağrısı, panik başlar acaba "Sırf bu yüzden kovulacak mıyım?" diye.) H-hiç yok birşey efendim... (Sonra işe başlarım)

Geçtiğimiz hafta bir giyim mağazasında çalışmak için form doldurmuştum ve bu salı aranıp perşembe günü mülakata çağrıldım. Bu gün uğrayıp görüştüm, kendimi bile tanıtmadan işi aldım diyebilirim. Doldurduğum cv benim yerime konuştu sanki. Doğrusu yoğunluk dönemine denk getirince bu tip diyaloglar sonraki günlere kalıyor, ilk önce yapılan iş tartılıyor. Ortama alıştıkça açılıyorsun, zaten bunun farkındalar. Çok abartmaya gerek yok ama eğer sözlü mülakat zor geliyorsa önce soruları sen sor ki karşındakide benzer bir etki altında kalsın. En azından olumsuzluklar takılmalar göz ardı edilir.

14-15 yaşlarında olsan garson olarak alınıp, aylık 1000-1100 TL gibi bir fiyat ile çalışmana izin verebilirlerdi. Direkt garson olmak kolay değil.

Oto yıkama da çalışabilir ya da bir berberci de çırak olarak başlayıp, zamanla yükselebilirsin. Fakat bu meslekler, garsonluk gibi olmadığı için 1600 TL gibi bir fiyat ile çalıştırmak yerine 900-1300 arası maaşın olacaktır diye düşünüyorum.

Market gibi yerde çalışmak da güzel bir fikir.

Bu arada konunun üzerinden günler geçmiş. Karar verdin yahut iş bulabildin mi?

Son durumlar nedir?

Markettir, garsonluktur bunlar meslek degil kardesim. Sana acik konusacagim. Git bir sanat ogren. Berbercilik bir sanattir, meslektir. Terzicilik sanattir, meslektir. Bu gibi yerleri kucumseme. Cirak olarak girip sadece izle. 1 yil yerleri supurup, cay getirirsin. 1 yil sonra o adam sende isik gorurse eline makineyi verir. Azimli olmalisin, ben bu isi ogrenmeliyim diyeceksin. Markette omrunun sonuna kadar raf dizersin. Hicbir sanat da ogrenemezsin.

Bak ortaokulda bir arkadasim vardi. Okumakta hic hevesi yoktu. Adam lise sinavina (SBS) bile girmeyip okulu birakti. Ama senin gibi yatmadi. Gidip dedigim gibi berbere cirak olarak girdi. 20 yasina kadar falan calisip dukkan acma belgesi aldi. Su an kendi dukkaninda aylik rahat 6 7K geliri var. Ve bu adam ortaokul mezunu. Sonradan aciktan okudu liseyi. Dedigimi yaparsan ve birazcik kafani kullanirsan ilerde sen rahat edersin.

Sanayi de iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı