Bir kere kendini garsonluk yapabilir miyim diye kısıtlaman yanlış. Bazıları evet şanslı doğar, tanıdığı eşi dostu vasıtası ile bir yerlerde, iş konusunda olmasa bile insanlar, hayat konusunda deneyim kazanır. Bu kazandığı deneyimler ve çevre sayesinde ilerler yada ilerleyemez.
Bazıları genç yaştaki kararlığı ve azmi ile bu şansı hak eder, zaten o azim bir yerlerde bir şekilde tutunmasına da vesile olur.
Başlığın tüm içeriğini okuma şansım olmadı, genelde bu şekilde konuya dahil olmamaya özen gösteririm fakat naçizane bir iki kelam da ben edeyim istedim.
İnsanlarla iletişimin iyi değil ise direk olarak insanlarla etkileşimde olmayacağın, sadece günlük yaşama dahil olabilmek, daha da önemlisi adapte olabilmek adına bir arayış içinde olman daha doğru olacaktır.
Mesela çocuk denecek yaşta, mahallemizde o dönemin market zinciri olan bir mağazada karşılıksız yardım ederek, daha sonra istekleri üzerine part time olarak yukarıda bahsettiğim deneyimleri farkında olmadan kazandım. Birçok iş deneyimim oldu benim, bazısı kısa bazısı uzun fakat her biri benden biraz daha fazlasını götürdü. Her defasında, iyi niyet suistimaline ve bugün geçerliliğini koruyan gizli köleliğe biraz daha karşı oldum. Siz bunu yapmaz, birçokları gibi sisteme ayak uydurur bu sistemin bir parçası olursanız zaten bir şekilde yolunuzu da bulursunuz.
Bahsettiğim gibi bir market zincirinde saha görevlisi olarak başlangıç yapmayı deneyebilirsiniz, unutmayın siz elinizden gelenin en iyisini yaptığınız sürece başarısız olmanız dünyanın sonu olmayacak. Tekrar deneyecek sonra tekrar deneyeceksiniz.