Çözüldü Bu köpek hangi cins

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

narkissos

Kilopat
Daha fazla  
Videodaki köpek akbaş olabilir mi veya ne olabilir ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
İlk paragrafta anlattıklarınız olabilecek şeyler o şekilde bence bakılabilir.
İkici paragraf ile ilgili olarak diyebileceklerim her çoban köpeği kangal olmayabilir akbaş, boz, yörük, malaklı bunların hepsi kangal gibi Anadolu çoban köpeği belki de kangal bunların içerisinde en cüssesiz olanı, Kangal'a görünüm olarak en yakın olanlar boz ve yörük çoban köpekleridir, paylaştığınız fotoda ki akbaş çok iri ve biraz sıra dışı hepsi o kadar büyümez genelde bozlar diğerlerinden daha iri olurlar. Köpeğin nasıl bir karakter yapısında olmasını istiyorsunuz bilmiyorum zaten 3-4 aylık yavrunun karakterini ancak çiftlik sahipleri ve onun gibiler anlarlar fakat şunu da söyleyeyim köpeğin gözüne bakarak birçok sonuç çıkartmak mümkün.
Son olarak köpeğinizi komşularınız gibi besleyebilir siniz ama devamlı yanında olmak çok daha ideal olanı, gelişme çağında olan köpeklerin ki bu 1.5 yaşına kadar devam eder devamlı veya çok sık bağlı kalması büyümesine etki eder bağlanan köpek yüksek ve sallı olmaz koşup oynaması gerekir.
Tüm anlattıklarınızdan yola çıkarak diyorum ki mutlaka ve mutlaka erkek köpek besleyin :)
Üç aydan önce köpeğin cinsine ilişkin bir tespit pek söylenemez.
Babası akbaşmış, annesini bilemiyorum akbaş olabilir de olmayabilir de. Babasının akbaş olması annesinin de en azından akbaş benzeri bir köpek olması bu köpeğin durumuna ne gibi bir etkisi olabilir bilginiz var mı?

İlla ki babadan geçecek genler olacak, sizin istediğiniz iri ve cesur olması galiba :) Bazen kırma köpekler safkan dan daha cevherli çıkar siz yeter ki iyi bakın tosuna.

İlla ki babadan geçecek genler olacak, sizin istediğiniz iri ve cesur olması galiba :) Bazen kırma köpekler safkan dan daha cevherli çıkar siz yeter ki iyi bakın tosuna.
Evet istediğim iri ve cesur olması aslında görsel olarak göstermek gerekirse bu şekilde olmasını istiyorum.
akbas-ozellikleri-bakimi.jpg

Birde bu şekilde olan akbaşlar var, sanırım bu ikisinin farkı yok sadece kulak kesikliği ve kılları farklı ama üstteki çok daha güzel duruyor ne yalan söyleyim 🙂
akbas-ozellikleri-bakimi-3.jpg

Henüz sahiplenmedik köpeği bir kaç gün içinde gidip görücez aklımda birde kangal mı sahiplensek diye bir düşünce var tam karar veremedim.

Abim ilk önce müsait yerin varsa böyle büyük ırk köpekleri besle eğer yoksa problem yaşarsın, bir de bunlar pek bağlanmaması gereken köpekler gezmeliler bağlanırlarsa mutsuz olurlar.
Kangal konusunda diyeceklerim tabi ki besle Kangal ayrı bir sevda
Benim Kangalın fotosu paylaşmak istedim
Ekran Alıntısı (2).PNG

Abim ilk önce müsait yerin varsa böyle büyük ırk köpekleri besle eğer yoksa problem yaşarsın, bir de bunlar pek bağlanmaması gereken köpekler gezmeliler bağlanırlarsa mutsuz olurlar.
Kangal konusunda diyeceklerim tabi ki besle Kangal ayrı bir sevda
Benim Kangalın fotosu paylaşmak istedimEki Görüntüle 506161
Çok güzelmiş bir kangal, kuyruk öyle kalın olunca çok hoş duruyor. Benim bakma durumum şöyle olacak. Normalde şehir merkezinde bir apartmanda yaşıyorum ama aynı zamanda merkezin dışında bir sitede geniş bahçeli bir ev var. Köpeği mayıs ayında 3 4 aylıkken alıp yaklaşık 1 yaşına kadar orada kalarak bakıcaz. Yani 6 7 ay köpekle yaşıycaz. Ama sonra yine merkezdeki eve dönücez 5 6 ay kadar, bu süre içinde haftada 1 ya da 2 kere gidip toplamda haftada 2 3 gün kalıcaz onunla. Biz bir şekilde gidemezsek bir hafta falan zaten şuan köpeğin sahibi olan ve oralardaki çoğu köpekle ilgilenen yemini suyunu veren bir bekçi var o veya komşular illa yemek verir.

Kangal konusunda bende araştırdığım kadarıyla kangalın karakterinin çok farklı ve bakılması çok keyifli bir köpek olduğunu öğrendim. Görsel anlamda da bana daha güzel geliyor işin aslı ama akbaş ilk attığım fotoğraftaki gibi olursa o da çok güzel bir görüntü onu da gayet isterim. Nihayetinde aralarında ne kadar fark olur bilemiyorum gerek karakter gerek boyut gerek görüntü anlamında. İlla bir kangal arayışında mı olmalıyım yoksa bu akbaş veya akbaş kırması beni mutlu edecek midir? Sonuçta 10 15 sene benimle olacak köpek o da bende mutlu olalım isterim.

Bu arada şunları da sorayım. Bahsettiğim besleme ortamında 5 6 ay süresince köpek yalnız başına aralıksız 3 4 belki 5 gün geçirecek, bu süreçte yemesini içmesini sağlamak için tam olarak ne yapmak lazım. 20 yıllık komşularımız da var hemen yanımızda kendi köpekleri de var onlar da benim anlattığım sistemi yapmışlar köpeğe öyle bakıyorlar, birbirimize destek de oluruz gerekirse. Demek istediğim bir şekilde kendi köpekleri 3 4 gün yalnız kalınca sorun olmuyor ama kangal veya akbaşta bu durum değişir mi? Onların köpeği çoban köpeği değil ne olduğunu bilmiyorum ama öyle ufak bir köpek değil. Ayrıca kangallar günlük spor yapması gereken hayvanlar yine akbaşlar ve çoban köpeklerinin hepsi de benzer özellikte olmalı sanırım. 3 4 gün kendi kendine kalması bu gibi aktiviteleri yapamaması veya başka durumlardan kaynaklı sıkıntı oluşturur mu? Ne tavsiye edebilirsiniz, köpeği almamak son çare olacak ama bunu dikkate alarak tavsiye verirsen sevinirim 😄

Son düzenleme:
İlk paragrafta anlattıklarınız olabilecek şeyler o şekilde bence bakılabilir.
İkici paragraf ile ilgili olarak diyebileceklerim her çoban köpeği kangal olmayabilir akbaş, boz, yörük, malaklı bunların hepsi kangal gibi Anadolu çoban köpeği belki de kangal bunların içerisinde en cüssesiz olanı, Kangal'a görünüm olarak en yakın olanlar boz ve yörük çoban köpekleridir, paylaştığınız fotoda ki akbaş çok iri ve biraz sıra dışı hepsi o kadar büyümez genelde bozlar diğerlerinden daha iri olurlar. Köpeğin nasıl bir karakter yapısında olmasını istiyorsunuz bilmiyorum zaten 3-4 aylık yavrunun karakterini ancak çiftlik sahipleri ve onun gibiler anlarlar fakat şunu da söyleyeyim köpeğin gözüne bakarak birçok sonuç çıkartmak mümkün.
Son olarak köpeğinizi komşularınız gibi besleyebilir siniz ama devamlı yanında olmak çok daha ideal olanı, gelişme çağında olan köpeklerin ki bu 1.5 yaşına kadar devam eder devamlı veya çok sık bağlı kalması büyümesine etki eder bağlanan köpek yüksek ve sallı olmaz koşup oynaması gerekir.
Tüm anlattıklarınızdan yola çıkarak diyorum ki mutlaka ve mutlaka erkek köpek besleyin :)

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı