Bu menüde grafik işlemci seçmeye yetecek ayrıcalığınız yok Hatası

Katılım
30 Mayıs 2014
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ciddi bir sorunum var. Nvidia GT 740m 2 gb ekran kartım var ve ayrıca Intel HD Graphics 4000 ekran kartım var ve ben oyunlar Nvidia kullanıyorum tabikide. Fakat şimdiye kadar hep Nvidia kullanan oyun şimdi "Bu menüde grafik işlemci seçmeye yetecek ayrıcalığınız yok" hatası alıyorum saçma sapan bir hata aç diyorsam açacaksın arkadaşım ama sı falan yok !

W28v0Y.png


Hata bu arkadaki oyunlar 9 aydır var dünden itibaren çalışmamaya başladı ya ben en başından beri Intel ile oynuyordum ki denedim çok kasıyor. Demekki Nvidia kullanıyorumuşum şimdi böyle olmaya başladı . Dün bi düzelmişti açtım kapattım bugun yine çıktı ya saçma sapan bir hata.

Şimdi gelelim x64 bit olayına. NFS Rivals ve Battlefield 4 de oluyor bu hata. Diğer oyunlarda denemedim çünkü her gördüğümde sinirim bozuluyor. Dosya sını açıyorum x64 olanı Nvidia ile çalıştır diyorum hata veriyor. x86 olanı Nvidia ile aç diyorum açıyor. Çok fena kafam takıldı kafayı yicem şimdi niye böyle oldu bu ya ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücü güncelleştirmeyi dene.
 
Intel HD 4000 grafik kartının driverini sil. Ama nvidia güncel olsun. Birde böyle dene.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten en son yüklüydü, ama birşey değişmedi ne yapacağım?
Ayrıca şunu farkettim, üstünde kalkan işareti olan uygulamalarda oluyor bu !
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"Yönetici olarak çalıştır'ı otomatiğe getirdiğin programlarda mı bu sorunu yaşıyorsun? Ben aynısını yaşadım.

Düzenleme: Şimdi fark ettim, üzerinde kalkan işaretli oyunlarda oluyor demişsin evet galiba bu yüzden oluyor. Oyunların büyük bir bölümü otomatik olarak nvidia'yı seçer, işi garantiye almak istiyorsan nvidia denetim masasından sadece gt740m ile çalışmalarını söyleyebilirsin.
 
Yaptım arkadaşlar da, sadece kalkan olanlarda oluyor ona dikkat ettim evet. Bazı oyunlarda kaldırdım ama hala Point blank'de var onu kaldıramıyorum. Nvidia'ya tam yetki veremiyor muyuz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı