Bu piyasada kim ekran kartı alır?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Ekonomi rantı yapmayacağım sadece merak ediyorum. Şimdi üst model ekran kartları piyasada yok diye düşük model ekran kartlarını fırsatçılar abuk subuk paralara ilana koyarken alıcıyı tabiri caizse aptal yerine koymuş olmuyor mu? Yani HD6870 gibi kartlara 1K üstü para isteyenler var ya da bozuk 1050 Ti normalde sağlamının olması gereken paraya gidiyor, neymiş tek sorunu görüntü vermemesiymiş sanki GPU başka işlevi varmış gibi. Arkadaşa zar zor GTX670 bulabildik 950TL'ye mal oldu normalde GTX960'a verilmeyecek para ama en fiyat performans olan kart oydu bu piyasada. Üst model kart fiyatlarına ne demeli peki. Ben mesela asla ikinci ek GTX1080 Ti'a 4 yıl önce sıfırı 4000TL altına satılırken şimdi gidipte "piyasada yok" diye 8K para vermem. Satışa koyanlarında satabildiğini düşünmüyorum. Üst düzey ekran kartı almak için hazır kasa alıp kasayı satmak daha mantıklı değil mi? Anlam veremiyorum araba piyasasına döndü ortalık.

Parası olan?

Sadece 8 ay önce GTX 1660 Super ve 3500X sistem 5500₺ imiş, 9000₺ olmuş.

Son düzenleme:
Ekonomi rantı yapmayacağım sadece merak ediyorum. Şimdi üst model ekran kartları piyasada yok diye düşük model ekran kartlarını fırsatçılar abuk subuk paralara ilana koyarken alıcıyı tabiri caizse aptal yerine koymuş olmuyor mu? Yani HD6870 gibi kartlara 1K üstü para isteyenler var ya da bozuk 1050 Ti normalde sağlamının olması gereken paraya gidiyor, neymiş tek sorunu görüntü vermemesiymiş sanki GPU başka işlevi varmış gibi. Arkadaşa zar zor GTX670 bulabildik 950TL'ye mal oldu normalde GTX960'a verilmeyecek para ama en fiyat performans olan kart oydu bu piyasada. Üst model kart fiyatlarına ne demeli peki. Ben mesela asla ikinci ek GTX1080 Ti'a 4 yıl önce sıfırı 4000TL altına satılırken şimdi gidipte "piyasada yok" diye 8K para vermem. Satışa koyanlarında satabildiğini düşünmüyorum. Üst düzey ekran kartı almak için hazır kasa alıp kasayı satmak daha mantıklı değil mi? Anlam veremiyorum araba piyasasına döndü ortalık.

Zenginler. Rte'nın oğlunun yatına RTX 3090 Super 9999OC.

Örneğin ben alırım. 2 aydan beri 3090'ımın gelmesi bekliyorum. Çünkü o kartla oyun oynamayacağım, iş yapacağım. Benim gibi parası elinde olanlar bile kart bulamıyor.

Ancak durumun çok kötü olduğu konusunda hem fikirim; "Chip krizi, madencilerin aç gözlülüğü (an itibari ile madenceilik yapıyor olsa idim ben de aç gözlü olurdum, o ayrı), ekonomimizin frenlerinin patlamış olması....." Sonumuzu iyi görmüyorum.

2.000 TL GTX 1050 TI hazır sistem gördüm yetişemedim :(.
Tek ekran kartıyla çalışıyor galiba kasa :D 2000TL'ye içine hangi anakart, işlemci, RAM, psu, depolama birimini koymuşlar? 1050Tİ + 500GB SSD zaten 2000TL olur. Aşabilir bile.

Kasa alıp satmak bence da daha mantıklı ama şöyle bir şey var. Kasa demek ekstra maliyet, belki kişinin ekstra 3-5k ödeyecek durumu yok o anda. Olsa da, parçaları hemen satabileceği ne malum?
Ve bu durum maalesef normal. İntrnette Hepsiburada'da o kart 7.000'se adam zaten pahalı, biraz düşüreyim diye 2. Ele bakıyor, düşüyor fırsatcıların kucağına.
Bence de bir karta 5-10k vermek delilik. Ama 2-3 gün önce bilgisayar aldım.
Sebebi de, stok sorunu ne zaman bitecek belli değil. Intel CEO'su 1-2 sene daha sürebilir dedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı