Bu saç nasıl uzar?

kapalıyız

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
729
Çözümler
2
Yer
Dünya
Ben saçımı uzatmaya başladım fakat saçlarım kendi görüşümce gereğinden gür ve çok sert. Hep bir uzatma hayalim vardı ama bu saçlar ile sanki çok zor. Her sabah kalktığımda saçlar havaya kalkmış oluyor. Bir de sert olduğundan ancak suyla yatırabiliyorsun. Belki daha çok erken ama saçlarımın en azından omuz seviyesine gelmesi kaç yıl alır? Çünkü ancak ortadan ikiye ayırınca düzelecek gibi🙂 Aşağıya fotoğrafları bırakıyorum. Tavsiye verirseniz iyi olur. Bu fotoğraflardakiler 2 gündür falan yıkanmayan saçlarım.
IMG_20190507_210150.jpgIMG_20190507_210216.jpgIMG_20190507_210243.jpgIMG_20190507_210319.jpg
 
Saçlarına bakım yap. Çeşitli kremler var. Kuaföre gidip ara makasla kırıklarını aldır. Restorex diye bir şampuan var. 6 aya kadar uzamaya başlar
 
Saçlarına bakım yap. Çeşitli kremler var. Kuaföre gidip ara makasla kırıklarını aldır. Restorex diye bir şampuan var. 6 aya kadar uzamaya başlar
Şubat ayında ara makas attırdım ama berbat bir şey sanki. O ara makasla alınan saçlar çok sıkıntı olacak bana.
Saçım uzun. Az yıkayacaksın :) Hatta yapısı benimkine benziyor. Uzatırken biraz jöle kullanmak gerek. Zira bir süre zor bir evre olacak. Taranmayan şekle girmeyen. Sabırlı olmalısın. Uzadıktan sonra rahat edersin.
Biçimsiz olmasından korkuyorum uzayınca 😆 Şuanda papaz gibi geziyorum :)
 
Benim saçlarım şu an omuzlarıma geliyor , hatta geçiyor neredeyse.Öncelikle ben saç uzatmadan önce gidip sıfıra vurdurmuştum :) uzatırken istediğim gibi uzatayım diye. Hem kısacık bir halden uzatmak daha zevkli oluyor ( ilkinde 1 sene uzatıp kestirmiştim) şu an saçlarımla 2 . yılı bitirdik. İlk önce gidip sen de saçlarını sıfıra vurdurabilirsin.
Açıkçası ben "az yıkama" mevzusuna pek inanmıyorum. Aksine saçlarını temiz tutmak daha önemli diye düşünüyorum. Benim saçlarım yağlıdır ve 2 günde bir mutlaka yıkarım. Şayet senin saçlarında yağlıysa 2 günde bir yıkaman iyi olacaktır. Kuru saçlarda durum nasıl bilmiyorum.
Uzatırken belli bir düzenle kırıkları aldırmaya gitmen lazım. Kırıkları aldırmadığın sürece saç uzayışı yavaşlayacaktır. Ben ayda 1 kere falan gidiyordum kırıkları aldırmak için. 1-1,5 sene sonra saldım biraz :)
Saç şekline baktım ve benimkine biraz benziyor. Uzatmaya -kesin- kararlıysan ilk başta gidip saçlarını sıfır numara kestirmeni tavsiye ediyorum.

Not: saç uzatmak keyif işidir. ve unutma saç uzatmanın ilk 6 ay-1 senesi zordur. saçın şekil almaz, toplayayım dersen toplanmaz. ilk zamanları hakikaten çile gibi ama sonrası keyifli açıkçası. ben 3 farklı zamanda saçımı toplanacak kadar uzattım. şu an 2 sene kadar oldu hatta geçmiş bile olabilir. sana yakışmadığını söyleyenler olacaktır , dalga geçenler olacaktır onlara aldırma. Uzatmak istiyorsan belli bir plan program dahilinde uzat ve tavsiyem hiç bir yerini kestirmeden (yanları ve enseyi aldırıp apaçi gibi gezen çakma vikinglerden bahsediyorum) uzat.
 
Saçına kadınlar kadar ilgi göstereceksin, erkek gibi ilgi gösterirsen uzama evresi sancılı olur. Saça yumuşaklık ve direnç katacak kozmetik ürünlerini kullan ve zamana bırak. Argan yağı gibi kozmetik ürünlerini deneyin faydasını göreceksiniz.
 
Kestirmezsen uzar kardeşim neden uzamasın. Yıkama diyen arkadaşa pek kulak asma. Ne çok sık yıka ne de az yıka. Yağlansın hafif saçların bir gün beslensin 2-3 haftada bir. Sonra yıka saçlarını. Pisse zaten yıka. Saç uzatacağım diye pis gezmenin anlamı yok. Dipleri tıkanırsa senin için hiç iyi olmaz :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı