Bilmiyorum derslerin nasıl ama benim anlamadığım bir mantık var. İnsanların sorumlulukları sadece ders çalışmak, işe gitmek, eve yardımcı olmak değildir. Bunun yanında eğelenmek de vardır. İstersen bir dene onların yapmaya çalıştığı şeyi. Bilgisayarını, telefonunu alsınlar. Sana sorumluluklardan başka bir şey yüklemesinler. Maksimum 6 ay dayanırsın. Psikolojin bozulur, kişiliğin değişir. Bu doğal bir şey. İnsanın nasıl çalışması ve her sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyorsa eğelenmesi de gerekiyor.
Her neyse konu bu değil zaten. Üzgünüm ama burada "senin" yapabileceğin bir şey görmüyorum. Para biriktirip bilgisayar almana engel olacaklar elbet. Lokantada vs.'De çalışsan da, bilgisayarında kazansan da engelleyecekler o mantıkla. Alabilsen bile derslerini etkiliyor, ekmek kazandırmıyor VS. gibi mantıkla bilgisayar alanında gelişmeni engelleyecekler. Ama bir çıkış yolu var gibi duruyor hâla. Akrabaların, tanıdıkların, çevren arasında ailene sözü geçen ve bu işten anlaya birine git, derdini anlat. Yardım iste. Gelsin ailenle konuşsun ve durumu anlatsın. Ancak böyle söz dinlerler. Senin sözünü dinlemezler.
Tabii bunu yapıp ikna ettikten sonra ailenin dediği duruma düşmemen gerekiyor. Yani lise bitene kadar hem derslerin hem bilgisayardaki işin konusunda gelişim sağlaman lazım ki çok büyük bir yük bu. Bunun altından kalkabileceğini düşünüyorsan yap. Bir hevesle olacak iş değil. Geleceğini mahvetme.