Teknoloji şans işi midir?

100 adet üründe 3-5 file normaldir.
Şu şekilde açıklarım bir klima alıyorsun farz edelim ve o klimayı montaj yapan arkadaş o gün az uyudu veya canı sıkkın.
Dalgınlık ile bir lehimi iyi atmadı o gün.
Kontrolde çalışan arkadaşta dalgındı kısacası 1.000 adet üretim kapasitesi olan ortamda 3-5 file çıktı kimse fark edemedi ve gitti sen o ürünü aldın ve şans dedin.
Başka bir firma 2-3 kontrol kullanır elamana güzel bir ortam sunar ve bir file bile vermez.
Güzel ortamdan kastım sabit bir derece güzel bir havalandırma güzel yemekler rahat bir ortam hata yapınca tutanak tutulmayan baskı olmayan bir çalışma ortamı.
Şans işte.

100 adet üründe 3-5 file normaldir.
Şu şekilde açıklarım bir klima alıyorsun farz edelim ve o klimayı montaj yapan arkadaş o gün az uyudu veya canı sıkkın.
Dalgınlık ile bir lehimi iyi atmadı o gün.
Kontrolde çalışan arkadaşta dalgındı kısacası 1.000 adet üretim kapasitesi olan ortamda 3-5 file çıktı kimse fark edemedi ve gitti sen o ürünü aldın ve şans dedin.
Başka bir firma 2-3 kontrol kullanır elamana güzel bir ortam sunar ve bir file bile vermez.
Güzel ortamdan kastım sabit bir derece güzel bir havalandırma güzel yemekler rahat bir ortam hata yapınca tutanak tutulmayan baskı olmayan bir çalışma ortamı.
Şans işte.

Bu işler otomasyon ile yapılıyor orasını geçtim kalite kontrol süreci var. Her ürün test ediliyor daha sonra kurulumu yapan ekip kurduktan sonra test ediyor ayrıca bu tür fabrikalar neredeyse hatasız çalışıyor.

Bu işler otomasyon ile yapılıyor orasını geçtim kalite kontrol süreci var. Her ürün test ediliyor daha sonra kurulumu yapan ekip kurduktan sonra test ediyor ayrıca bu tür fabrikalar neredeyse hatasız çalışıyor.

Evet biliyorum hatasız çalışıyor ama olasılık için yazdım.
Kalite kontrol göremeyebilir gözden kaçar otomasyon çalışan bir cihaz insan kodlaması ile çalışıyor oda. Full otomasyon cihazı üreten montaj yapan insan 8 tork ile sıkması gereken yeri 9 torkla sıkar gösterge bir an sapıtır.
Herhangi bir firmaya gitti hiçbir sıkıntı olmadan kurdular test ettiler çalışıyor dediler gittiler.
Full otomasyon makine sürekli olarak çalıştı bir zaman sonra üretimde bir 1mm hata yaptı farz edelim ama 1000 üründe 3 kere tekrarladı hatayı kontrol 2 hatayı buldu ama bir hatalı ürün gitti müşteriye.
Full otomasyonda çalışsa bile bir yer yine olabilir bir hata.
Müşteri aldı ve dediki şansa bak.

Hayır, değildir. Teknoloji dahil hiçbir konuda suç şansa atılarak kurtulunamaz. Kullanıcı veya üretim hatası, araştırılması durumunda tüm kronik/nadir karşılaşılan sorunlar ortaya dökülür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı