Bu yeni nesil neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ateist olduğunu iddia eden arkadaşımla aramızda geçen sohbet sonrası “Allah a emanet kardeşim” dediği andan sonra bu tür konuları bıraktım

Ateist olduğunu iddia eden arkadaşımla aramızda geçen sohbet sonrası “Allah'a emanet kardeşim” dediği andan sonra bu tür konuları bıraktım
İnşallah, Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, Selamun Aleyküm...
Bunlar ağız alışkanlığı, dilimize geçen kelimeler, bazılarının Türkçe karşıtlığı yok. Ateistim, kullanıyorum bunları, kasmaya gerek yok.

Bazıları daha da kötü. Sorsan ateistim diyor, boynunda haç kolyesi var. Eve gidiyor korkudan Müslüman.
Ateistim diyen kardeşimin arkadaşı vardı baktım babası cuma namazına götürüyor zorla.
Kızgın atanlar 2000 doğumlular sanırım. Arkadaşlar genelleme yapmak zorundayım hadi gönlünüz olsun siz istisnasınız.

Aslında insanların dinden uzaklaşması baskıyla da alakalı özellikle orta yaşlılarda belirgin dinden uzaklaşma yok ama özellikle 95 ve sonrası cidden dinden uzaklaşıyor bunun en büyük nedeni baskı.

Şu saçma "yeni nesil, Z kuşağı" algısını bir kırın artık. İnsanlar dini mantıklı da bulabilir, mantıksız da bulabilir. Araştırır, hangisi mantıklı geliyorsa onu seçer. Ateist olmak için çabalayanlar da muhtemelen İnstagramda gördüğün 13 - 14 yaşında ergenliğe yeni girmiş çocuklar.

Neden sadece sizin fikrinize katılanlara cevap veriyorsunuz?

Eskiden insanlar körü körüne tapıyordu. Şimdi ise insanlar sorgulayarak gerçeğin farkına varıyor. Körü körüne tapmaktan 1000 kat daha iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…