Bu zamanda evlenilir mi?

Fırat özen

Hectopat
Katılım
25 Mayıs 2020
Mesajlar
305
Ekonomik problemler, insanların artık eskisi gibi anlayışlı olmaması, devirin insanlarının çok değişmesi beni çok etkiliyor evlenmeyi düşünüyorum ama uygun biri yok hayat çok pahalı mutsuz olacağım diye çok korkuyorum sizce evlenilir mi bu devirde?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
evlenmeyi düşünüyorum ama uygun biri yok
Hayatını mahvetmeden önce yüzünü soğuk suyla yıka, derin bir nefes al. Böyle biri yoksa ve karşına çıkan ilk kişiyle sırf evlendim demek için evlenirsen büyük pişman olursun.

Bu işler kısmet işi, doğru insanı ve zamanını bekle. Doğru insan olunca birçok şey aşılır birlikteyken.
 
Evlenilir ama şunu çok saçma buluyorum. Özellikle bazı aileler sırf gösteriş adı altına maalesef ülkemizde çok var, kredi çekip falan düğün yapıyorlar. Böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi. İnsanlar bu altına girilen borcu ödemek için bazen yıllarca çalışmak zorunda kalıyor bu da haliyle mutsuzluğu doğuruyor. Buna karşıyım ama mesela sallıyorum şu an 50 kişilik mütevazi bir düğünle ve hayatının insanını bulduğum dediğin kişiyle evlenilir. Sap olarak da hayat bir yere kadar gider.
 
Kredi çekip falan düğün yapıyorlar. Böyle olacaksa hiç olmasın daha iyi.

Kesinlikle katılıyorum. Bir gün için senelerini mahvetmemek hayatı başkaları için yaşamamak lazım diye düşünüyorum. İmkanı olan düğünde yapsın şölende yapsın zevk meselesi seviyorsa eğleniyorsa tabii hakkıdır. Ancak imkanı olmayan insanın gösteriş uğruna herkes yapıyor diyerek yapması gerçekten yazık ve üzücü.
 

Geri
Yukarı