Bütçe dostu render ve çizim sistemi önerisi

Bütçe
20000

Enes1404

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Mac Mini M4
MacBook Air M2
Monster Tulpar T5 V15.2 – i7-9750H, GTX 1650
Meslek
Yuksek Mimar
Merhaba arkadaşlar,

Yurt dışında mimarlık okuyorum ve yoğun bir şekilde render ve çizim yapacağım bir döneme giriyorum. Şu an elimde Mac mini M4 (base model) var, ancak özellikle render konusunda yeterli performansı veremediğini fark ettim. Bu yüzden bütçe dostu bir PC toplamayı düşünüyorum.

Yaşadığım ülke İtalya, ancak parça fiyatları burada oldukça yüksek olduğu için bileşenleri Türkiye'den (İtopya üzerinden) almayı planlıyorum. Şu an düşündüğüm sistem şu şekilde:

• İşlemci: Intel i3-14100F (şu an indirimde, box versiyonu) = 2724 TL
  • Ekran kartı: Intel Arc B580 = 12499 TL
  • Anakart: Gigabyte H610M h v2 (DDR5, 5600MHz destekli) = 3042 TL
  • PSU: Corsair CX650 650W (Amazon'da 65 euro sanirim oradan alacağım) = 2471 TL
RAM ve SSD'yi buradan almayı planladığım için listeye eklemedim. Şu an İtopya'da anakart + işlemci 5700 TL gibi bir fiyata geliyor, bu yüzden sistem cazip görünüyor.

Bütçem 20.000 TL civarında, bu fiyat aralığında daha iyi bir sistem kurmak mümkün mü? Yoksa elimdeki Mac mini M4 ile idare etmeye mi çalışmalıyım? eğer bu sistemi toplarsam, çizimleri Mac Mini'de yapmaya devam edip render için PC'yi kullanmayı düşünüyorum. Oyun icinse zaten halihazırda GeForce NOW kullanıyorum.

Sizce bu sistem mantıklı mı, yoksa farklı bir öneriniz var mı? Özellikle Intel Arc ekran kartı ve i3 14100F hakkında deneyimi olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.

Teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı