Öncelikle 4790k 28 haziran stokta olacak diyorlar, işlemci sitede gözüküyor ama daha satışa sunulmadı, az bir süre kaldı. Yani bekleyin derken stoğa girip satışa sunulmasını bekleyin dedim, aynı şekilde kasa olarak corsair 760T'de yeni geldi 4 temmuz'da satışta olacak inventusa göre. Kasa daha yeni olduğu için henüz yorum yoktur vatanda falan. Ben 1 aydır sistem araştırıyorum, size daha önceden önerdiğim rampage blakc edition ve işlemciyi baya araştırdım. Kasayıda aynı şekilde, yani 760T'yi gerek şekil gerek özellik olarak gayet iyi bir ürün. İnceleme sitelerinde çok iyi puanlar almış.
Şimdi 4820k'yı soket2011 olduğu için eledim. Soket2011'i 6 çekirdekli işlemci olan i7 4930k için seçmiştik, eğer 6 çekirdek işlemci almayacaksanız 4 çekirdek için haswell refresh almak doğru olur, 4790k'yı almamak ayıp olur gerçekten. Şimdi soket 2011 de ''Maksimum PCI Express Hattı Sayısı'' 40 adettir. Bu ne demek ? Çoklu ekran kartlarında performans azalmasını en aza indirgemek demek kısaca. İlk kart x16 ikinci kart x8 üçüncü kart x8 dördüncü kart x4 olarak bağlanabilir mesela. İkili kartta x16 x16 şeklinde, üçlü de x16 x16 x8 şeklinde. Aslında en çok 2'li ve 3'lü kart için kayıpsız gözüküyor ama bu farklar ne kadardır sana tam sayısal değerler veremem. Yani şunu şu kadar düşük performansta yaparsın diyemem, çünkü bizzat denemedim 4 kart alıp.
Ek olarak soket 2011'de 8 tane ram slotu var, bu da bir artı. Ama forumlarda 2400mhz'lik 64gb ram alıp rampage black edition'da sorun yaşayan bir iki kişi gördüm. O yüzden QVL listesi gerçekten dikkate alınmalı. Denenip sertifika almış bir ürünü alıp arkana bakmamak varken heyecan yaşamaya gerek yok. Sizde de zaten QVL bilinci oluştu çok iyi bir şey bu
4790k'da ''Maksimum PCI Express Hattı Sayısı'' 16dır. İki tane kart taktığınızda x8 x8 olarak takarsınız.
Bu konuda ekstradan şöyle bir şey söyleyebilirim bunun x8 ile x16 ile ilgisi yok ; Eğer octane render kullanırsanız iki kartı %100 performans ile kullanırsınız. Lumion ile çalışırsanız sli bile tanımaz tek kart görür.
Soket 1150 ile yürürseniz en fazla 32gb ram'e sahip olabilirsiniz. Ben soket 2011'den 6 çekirdekli işlemci tercih edilmeyeceği için vazgeçtim. Ama ram ve pci-ekspress hatları için fazla ve bol olsun deyip yine o soketi isterseniz bu tercih size kalmış. Buna yine siz karar verin.
Kasa konusunda ben önerirken h100i'yi unuttum aslında, ama takılabilir tabikide. Ya sizi uğraştıracak biraz ya da vatan bilgisayarı. Takan çok kişi var, arkadaşıma h100i ile birlikte alacaktık o kasayı fakat vazgeçti hyper evo212 aldık. O yüzden tecrübem yok bir şey söyleyemiyorum tam.