Çizim ve render için sistem tavsiyesi

Ne macbook'u ya şaka mı yapıyorsun ?

Hocam 4930k 6çekirdek, 4820k 4 çekirdek. Madem 4 çekirdekte karar kıldınız 4770k her türlü yeter güç tüketimi de çok az, önbelleği de yeterli.

Şuan işte olduğum için telefondan cevap yazıyorum, oğulcanda topyalabilir eğer görürse, yoksa akşamüstü yardımcı olurum.

Corsair'ın 3 tane yeni kasası geldi , onlara da bakabilirsin, aynı marka kasa ve soğutucu alırsan zerre başın ağrımaz.

Kasa ve soğutucu olarak:

GRAPHITE SERİSİ™ 760T FULL TOWER ARCTIC BEYAZ PENCERELİ KASA - Vatan Bilgisayar
Corsair Hydro Serisi™ H110 Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar

Bunları öneririm. O mükemmel sisteme pencereli güzel bir kasa yakışır. Ayrıca H110'un fanları biraz sesli(35dbA). Bu yüzden farklı bir fan alabilirsiniz. Önerim:

TeknoBiyotik: Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı 110CFM Kasa Fanı - Kasa Fanları - Overclock

Bu fan, 1900RPM devirde 110CFM hava akımı üretiyor. İşlemci ısınmaz bile :D.

Son düzenleme:
Kasa ve soğutucu olarak:

Bunları öneririm. O mükemmel sisteme pencereli güzel bir kasa yakışır. Ayrıca H110'un fanları biraz sesli(35dbA). Bu yüzden farklı bir fan alabilirsiniz. Önerim:

TeknoBiyotik: Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı 110CFM Kasa Fanı - Kasa Fanları - Overclock

Corsair 760T beklenen fiyatın altında geldiği için mutluyuz.
Corsair H110 yerine H100i'nin daha ekonomik olacağı kanısındayım.

Kasa ve soğutucu olarak:

Bende Viperlar kafamı ütülüyor diye üzülüyordum. Meğer daha gürültülüsü varmış. :)

Anakart ; Z97-DELUXE - Vatan Bilgisayar 902 Lira
İşlemci ; Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar 930 Lira

veya

Anakart ; MAXIMUS VII RANGER - Vatan Bilgisayar 651 Lira
İşlemci ; İntel Core i7 4770K Soket 1150 3.5Ghz 8Mb Cache 22Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar 873 Lira

Hocam şimdi aşağı yukarı bu fiyat kombinasyonunda bir tercih yapacaksınız. MSI gaming 9 gelecek, onu da seçebilirsiniz, gigabyte'ı pas geçtim. Asus veya MSI'dan yana tercih yapmanızı istiyorum. 4çekirdek olacaksa ki zaten 2 den fazla ekran kartı takacağınızı düşünmüyorum, soket 1150 tercih etmek en mantıklısı. Soket 1150 için ise 4770k vazgeçilmez, ama 4790k geldi sayılır şurda bir kaç gün kaldı, seçimi size bırakıyorum. Tercihinizi yapın, ha bu arada 4790k ile daha düşük bütçede bir anakartta seçebiliriz sorun değil ama anakart işlemci arası fazla fiyat uçurumu olmamasına dikkat edin.

Ram'leri anakart işlemci kombinasyonunu geçtikten sonra bakacağız, siz kararınızı verin, en iyi işlemcilerden biri bu ikisi. (4 çekirdek 4 thread işlemciler arasında)

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim tekrardan.Öncelikle 4820k yı direk elememizin nedeni nedir?soket 2011 olması ve 10mb ön bellek avantaj getirmez mi ?2011 bir soketle birlikte x79 bir anakart olsa nasıl sonuç verir?
4820yi eliyorsak Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar daya iyi duruyor. Bunu seçebiliriz. Çıkmak üzere beklemelisin dediğinizin ne olduğunu tam anlayamadım . 4790k zaten bu degil mi? Eğer yakın zamanda yeni bir işlemci çıkacaksa bekleyebilirim.

İşlemci olarak bunu seçtikten sonra anakart olarak da asusa daha sıcak bakıyorum.Uzun süre kullanabileceğim ,ilerde ekstra ram ve ekran kartı ile devam edebileğim bir anakart lazım. Z97-DELUXE - Vatan Bilgisayar bunu önermişsiniz. İlerisi için 2 yada 3 ekran kartı destekler mi? birde 4 adet ram slotu var. 8 li olsa daha iyi olmaz mıydı? bu Anakarta uygun 16 yada 32 gb ram ne olabilir? (32 daha ağır basıyor.)

Kasa konusunda da corshairin 3 yeni kasasından bahsetmişsiniz ama ben hangileri olduğunu anlayamadım. Haf 912 yi baya beğenmiştim ancak h100i ile sıkıntı olacağını söylediğiniz için corsair 400r düşünüyorum su anda. alphaPc nin önerdiği graphite 760t modeline de baktım tip olarak güzel görünüyor ancak hiç bir yorum yok .soğutması fanları nasıldır?h100i ile uyumlu mudur birde dahili güç kaynağı göremedim, yok sanırım. O da ekstra olur benim için.

Son düzenleme:
Öncelikle 4790k 28 haziran stokta olacak diyorlar, işlemci sitede gözüküyor ama daha satışa sunulmadı, az bir süre kaldı. Yani bekleyin derken stoğa girip satışa sunulmasını bekleyin dedim, aynı şekilde kasa olarak corsair 760T'de yeni geldi 4 temmuz'da satışta olacak inventusa göre. Kasa daha yeni olduğu için henüz yorum yoktur vatanda falan. Ben 1 aydır sistem araştırıyorum, size daha önceden önerdiğim rampage blakc edition ve işlemciyi baya araştırdım. Kasayıda aynı şekilde, yani 760T'yi gerek şekil gerek özellik olarak gayet iyi bir ürün. İnceleme sitelerinde çok iyi puanlar almış.

Şimdi 4820k'yı soket2011 olduğu için eledim. Soket2011'i 6 çekirdekli işlemci olan i7 4930k için seçmiştik, eğer 6 çekirdek işlemci almayacaksanız 4 çekirdek için haswell refresh almak doğru olur, 4790k'yı almamak ayıp olur gerçekten. Şimdi soket 2011 de ''Maksimum PCI Express Hattı Sayısı'' 40 adettir. Bu ne demek ? Çoklu ekran kartlarında performans azalmasını en aza indirgemek demek kısaca. İlk kart x16 ikinci kart x8 üçüncü kart x8 dördüncü kart x4 olarak bağlanabilir mesela. İkili kartta x16 x16 şeklinde, üçlü de x16 x16 x8 şeklinde. Aslında en çok 2'li ve 3'lü kart için kayıpsız gözüküyor ama bu farklar ne kadardır sana tam sayısal değerler veremem. Yani şunu şu kadar düşük performansta yaparsın diyemem, çünkü bizzat denemedim 4 kart alıp.

Ek olarak soket 2011'de 8 tane ram slotu var, bu da bir artı. Ama forumlarda 2400mhz'lik 64gb ram alıp rampage black edition'da sorun yaşayan bir iki kişi gördüm. O yüzden QVL listesi gerçekten dikkate alınmalı. Denenip sertifika almış bir ürünü alıp arkana bakmamak varken heyecan yaşamaya gerek yok. Sizde de zaten QVL bilinci oluştu çok iyi bir şey bu :D

4790k'da ''Maksimum PCI Express Hattı Sayısı'' 16dır. İki tane kart taktığınızda x8 x8 olarak takarsınız.
Bu konuda ekstradan şöyle bir şey söyleyebilirim bunun x8 ile x16 ile ilgisi yok ; Eğer octane render kullanırsanız iki kartı %100 performans ile kullanırsınız. Lumion ile çalışırsanız sli bile tanımaz tek kart görür.

Soket 1150 ile yürürseniz en fazla 32gb ram'e sahip olabilirsiniz. Ben soket 2011'den 6 çekirdekli işlemci tercih edilmeyeceği için vazgeçtim. Ama ram ve pci-ekspress hatları için fazla ve bol olsun deyip yine o soketi isterseniz bu tercih size kalmış. Buna yine siz karar verin.

Kasa konusunda ben önerirken h100i'yi unuttum aslında, ama takılabilir tabikide. Ya sizi uğraştıracak biraz ya da vatan bilgisayarı. Takan çok kişi var, arkadaşıma h100i ile birlikte alacaktık o kasayı fakat vazgeçti hyper evo212 aldık. O yüzden tecrübem yok bir şey söyleyemiyorum tam.

Evet. Ben sitede görünce işlemciyi var sandım. Direkt stok durumuna dikkat etmemişim ve söylediklerinize göre soket 2011 in avantajları oldukça fazla. 6 çekirdekli 493ok işlemci başlı başına avantaj. Tekrar 2011 e dönmeyi düşünürsem 4930k ile birlikte Rampage Black dışında biraz daha uygun bir anakart ne önerebilir misiniz? Anakarta uygun bir RAM de lazım. Şu an kafamda 2 farklı sistem oluştu. 4930 lu daha ağır basamakta. İşlemci ve anakart dışında aynı. Alacagım zaman son bütçeme göre sadece buna karar vermek kaldı. Bir de bu 760 kasada dahili güç kaynagı gelecek mi? Bir bilginiz var mı?

1. sistem:
Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Z97-DELUXE - Vatan Bilgisayar

Bir de 32 GB RAM lazım.

2. sistem:
İntel Core i7 4930K Soket 2011 3.4Ghz 12Mb Önbellek İşlemçi - Vatan Bilgisayar
Uygun önerebileceğiniz anakart ve 32 GB RAM nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı