Bütçe Kısıtlaması Olmadan En İyi Bilgisayar Nasıl Toplanır?

Sweet Johnson

Decapat
Yer
İzmir / Bornova
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak. Şu anda günümüz piyasasındaki en iyi ürünlerle toplanabilecek, bütçe kısıtlamasız PC’nin donanımları ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Super bilgisayar toplayamazsiniz fakat bir kac tane 2080ti alip bir server anakartina yerlestirip onlari besleyebilecek guclu bir islemci de takarsaniz Ultra ayarlarda acamayacagi oyun olmayan bir PC kurabilirsiniz ama kim o kadar para harcar ki?

Super bilgisayar toplayamazsiniz fakat bir kac tane 2080ti alip bir server anakartina yerlestirip onlari besleyebilecek guclu bir islemci de takarsaniz Ultra ayarlarda acamayacagi oyun olmayan bir PC kurabilirsiniz ama kim o kadar para harcar ki?
150000 liraya bile toplanır. 4 Titan RTX olsa zaten 80000 lira.

Arkadaşlar bir sorum olacak. Şu anda günümüz piyasasındaki en iyi ürünlerle toplanabilecek, bütçe kısıtlamasız PC’nin donanımları ne olur?

En güçlü ekran kartı: Nvidia Quadro RTX 8000 hatırladığım kadarıyla fiyatından ve ülkemizde bu sistemi gerektirecek kadar büyük oyunlar yapılmadığından (oynamaktan bahsetmiyorum, yapmaktan bahsediyorum) dolayı ülkemizde resmi olarak satılmıyor fiyatı 50.000 TL civarı. 4 tane alınsa 200.000 TL eder.

En güçlü işlemci: İntel i9-9980XE 16.000 TL. Anakarta iki tane takılsa 32.000 TL.

Anakart: Asus WS C621E Sage EEB Server anakart 4.500 TL. Bu anakarta çift işlemci takılabiliyor.

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 128 GB
4.500 TL.

Son düzenleme:
150000 liraya bile toplanır. 4 Titan RTX olsa zaten 80000 lira.
Oyun oynanıcaksa Titan RTX alınır. Eğer Render odaklı sistemse en pahalısı Nvidia Quadro RTX 8000. Pahalılığından dolayı ülkemizde resmi bir fiyatı yok ve 48 GB VRAM'e sahip.

En güçlü ekran kartı: Nvidia Quadro RTX 8000 (hatırladığım kadarıyla fiyatından dolayı ülkemizde resmi olarak satılmıyor fiyatı 50.000 TL civarı).

En güçlü işlemci: İntel i9-9980XE

Quadro 8000’in özelliklerine baktım da 48 GB bellek ne demek ya? :)

En güçlü ekran kartı: Nvidia Quadro RTX 8000 (hatırladığım kadarıyla fiyatından dolayı ülkemizde resmi olarak satılmıyor fiyatı 50.000 TL civarı).

En güçlü işlemci: İntel i9-9980XE 16.000 TL.

Anakart: Asus WS C621E Sage EEB Server anakart 4.500 TL (bu anakarta çift işlemci takılabiliyor.

i9 9980XE bu işlemciye de baktım 20 bin TL. Böyle bir sistem toplasak CS: 1.6’da kaç FPS alırız? :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı