Bütçe zorlayıp 5060 Ti almak mantıklı mı?

eness0331

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-4590
H81M-P33
12 gb Ram
Rx 570 8G
Aklımda 9060XT ve 5060 Ti var. Ben genel olarak aklımda CS 2 oynamak var. Ama arasında hikayeli oyun oynarken bu GPU'lar bana sorun olur mu veya yeterli FPS'i verir mi?

Yakın zamanda bende 4060'ımı değiştireceğim. 5060Ti tüm testler ortalamasında 2-3 FPS farkla önde. Bazı oyunlarda iki karta birbirlerine ciddi farklar atabiliyor ama ortalama bu şekilde. Aralarında ki fiyat farkına bakılırsa 9060XT her halükarda önde. Bende Sapphire Nitro+ 9060XT alacağım. Bu arada Vatan Bilgisayar'da arada %20 indirim geliyor tüm kartlara. Geçen ay 1 kez bu ay 1 kez geldi. VTNOEM20 yazınca oluyor. Kontrol etmenizi ve bu kampanyayı beklemenizi öneririm.

Aklımda 9060XT ve 5060 Ti var. Ben genel olarak aklımda CS 2 oynamak var. Ama arasında hikayeli oyun oynarken bu GPU'lar bana sorun olur mu veya yeterli FPS'i verir mi?
Hocam onun yerine rtx 5060 alıp işlemcinizi yükseltmek daha mantıklı çünkü cs 2 işlemci oyunu ve rtx 5060 da iyi bir ekran kartı.

Ben daha yeni amd ryzen 5 7600x işlemcili rx 9060 xt 16gb ekran kartlı bir sistem aldım. CS2, R6, Dying Light, Dead By Daylight, BF1 ve Titanfall 2 testi yapma şansım oldu. CS2, R6 ve dying light sabit fps ve orta/yüksek görüntü ayarlarında gayet akıcı oynanıyor. BF1 online ve titanfall2 isimli oyunlarda ise mouse ile sert sağ sol dönüşlerde hafif gözüm tekleme algılıyor, dead by daylight ise oyun motoru kaynaklı asla akıcı olamayan bir oyun onu zaten geçiyorum. Zaten daha yeni konu açtım sorunuma çözüm arıyorum, ya kabulleneceğim ya da önerilere göre ayar vs. deneyeceğim. Malum oyun motoru kaynaklı da bu akıcılığı engelleyen sorunlar olabiliyor. Eğer öyle ise kabulleneceğim zaten. Ama genel anlamda üründen memnun olduğumu belirtmek isterim. Başta 2k monitör aldım sonra 24.5 inç FHD bir monitör aldım böylece hem gözüm yorulmuyor hem de daha akıcı bir oyun deneyimi yaşayabiliyorum. Tabii ki bu kişisel bir tercih. Sabit FPS de kişisel tercih. FPS dalgalanmasında gözüm kasma hissedebiliyor o yüzden yıllardır hep sabit oynarım. Yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa sorabilirsiniz...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı