Büyük bir dosyayı nasıl kurtarabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Erdem Öcük

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımda ve Harddisk'imde $Recycle.bin ve System volume information gibi birçok gizli ve silinemeyen dosyalar mevcut. İnternet üzerinden çok araştırdım fakat bununla ilgili herkes farklı bir görüş sunuyor. Virüs diyen de var değil diyen de. Ben Harddisk'deki 300 gb lık dosyayı iso formatında bilgisayarıma kaydettim ve biçimlendirme yaptım. O dosyalar tekrar oluştu. Sonra yeniden biçimlendirme yapıp Harddiski anında çektim ve başka bir bilgisayara takıp kontrol ettim. Harddisk temizlendi fakat bilgisayarımda hala o dosyalar mevcut ve 300gb lık veriminde silinmesini istemiyorum. Sizce nasıl bir yol izleyebilirim? Herhangi bir bulut teknolojisi ile veriyi koruyabilir miyim? Teşekkürler.

Sonradan aklıma gelen bir yöntem de ortak ağ üzerindeki başka bir bilgisayara bu veriyi gönderebilir miyim?

Arkadaşım o dosyaları silemezsin. Silsen dahi geri gelirler. Çünkü: Onlar sistem dosyaları ve herkesin bilgisayarında bulunurlar. Mac, Linux ve tüm işletim sistemlerinde bu dosyalar mevcuttur. Ve 300 GB'lik dosyayı ağ üzerinden göndermek ağ hızına göre değişmekle beraber bir kaç saat sürer:)

Diğer bilgisayarımda yok bu dosyalar. Harddiski de bu bilgisayara takınca içine o gizli dosyalar oluşuyor fakat diğer bilgisayarda oluşmuyor. Bu dosyaların çok da iyi amaçlı olmadığını gösteriyor bence. Bilgisayarı ilk aldığımda da yoktu zaten o dosyalar sonradan oluştu ve bilgisayar birçok oyunda hata vermeye başladı bu dosyalar oluştuktan sonra.

İşletim sistemin ne? Ayrıca HDD taktıktan sonra sen görmesen dahi her bilgisayarda bu dosyalar oluşur.

Windows 8.1 . Ben içimin rahat etmesi amacıyla her türlü format atacağım bilgisayara çünkü 1-2 hafta içerisinde ssd alacağım ve bilgisayarın kendi hafızasını olduğu gibi ssd ye aktaracağım. Aklımda soru işaretleri kalsın istemiyorum. McAfee orjinal sürüm kuruluydu bilgisayarda. Ayrıca Panda, CC Cleaner, Kaspersky gibi Malware tarzında birçok programla taramama rağmen hiçbiri virüs bulmadı. Fakat evdeki diğer bilgisayarın aksine benim bilgisayarımdan dolayı böyle dosyalar istemsiz oluşmaya başlayınca ister istemez rahatsız oluyorum. Format atarken tek derdim o 300gb lık veriyi koruyabilmek. Bu da baya bir imkansız gibi gözüküyor. Bu arada geçecek süre önemli değil isterse 1 gün sürsün bekleyebilirim.

Karar senin. Windows 8.1'in zaten"Sistem Yenileme" özelliği var. Dosyaları koruyarak sistem yenileme varken, format atıp dosyaları silmek...

O özelliği biliyorum. Onu deniycektim eğer bana hangi klasörleri koruması gerektiğini sorsaydı fakat içinde virüs olan dosyalarıda koruyacak. Çoğu klasörün içerisinde Desktop.ini yada Thumbs.db gibi gizli dosyalar var.

Ben de öyle biliyorum fakat diğer bilgisayarımda oluşmayıp benim bilgisayarımda çıkınca garip oluyor. Bilgisayarı ilk aldığımda da yoktu bu dosyalar. Bilgisayarı alalı daha bir buçuk ay da olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı