Büyük Marmara depremi korkusu

Lynoxthismisha

Hectopat
Merhaba, bildiğiniz gibi dün İzmir'de deprem meydana geldi. Kafama şu soru takıldı; acaba büyük Marmara depremi olursa İzmir'de olanların kaç katı olur? Ben deprem olduktan sonra öleceğim orası kesin. Bizim bina 99 depremine dayandı ama ağır hasarlı. Şimdi o deprem olsa yıkıldı yıkılacak. Büyüklerime söylüyorum ama aldırış etmiyorlar. Evin duvarları kum ile yapılmış. Yani anlayacağınız ev tarihi eser oldu artık. Neyse önerilerinizi bekliyorum.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde bir deprem oldu diye biliyorum. Olacak İstanbul depreminde, bundan çok daha şiddetli bir deprem olacağı konusunda hemfikirizdir diye düşünüyorum. Artçı depremleri de, belki tsunamileri de hesaba katarsak sonuç bayağı bir korkutucu gözüküyor.

Deniz kumu ile yapılmış binalar, zamanla kolonlarındaki demiri çürütüyor. Bizde benzer bir binada oturuyorduk, 12 sene önce taşındık. O bina d deniz kumu ile yapılmıştı, 99 depreminden hemen önce. 99 depremini görüp hasar almadan atlatmıştı. Sağlam da bir binaydı zamanına göre. Ama deniz kumuyla yapıldığı için kolonlardaki demirleri çürümüş durumda şu an. En son 2 sene önce gitmiştim o binaya, demirler resmen çürümüştü. Ve hâlâ oturmaya devam ediyorlar.

Bence korkun, hatta herkes korkmalı. Zira İstanbul'da yaşanacak bir deprem, felaket olacak. 7.8 şiddetinde olacağı yönünde kuvvetli tahminler var.

2009 ve 2019 yıllarında iki büyük analiz yapıldı bu konu hakkında. İkisi de 7.5 büyüklüğündeki depremleri aldı, yanlış hatırlamıyorsam.

2009 özeti:

deprem-raporu-2009.PNG

Ayrıca bu adresten ilçenize göre hazırlanmış rapora bakabilirsiniz:

2019 geniş raporu:

Önemli ekran alıntıları:

deprem-raporu-2019.PNG

deprem-raporu-2019-2.PNG

deprem-raporu-2019-3.PNG

deprem-raporu-2019-4.PNG

deprem-raporu-2019-5.PNG

Deprem hakkında iyi konuşmak isterdim ancak mevcut tablo buna müsade etmiyor. 7.5 - 7.8 büyüklüğündeki bir depremde 40.000 - 50.000 gibi sayılarda binanın yıkılacağı söyleniyor.

Büyük bir felaket olacak.

Vallahi arkadaşlar İzmir depreminde ki o acı görüntülerin binlerce katını göreceğiz Marmara depreminde. Eğer eski binalarda oturuyorsanız hemen terkedin o binayı. Hiçbir şey canınızdan kıymetli değil. İstanbul şu an saatli bombanın üzerinde duruyor. Bu bomba eninde sonunda patlayacak o yüzden yapmanız gereken bu bombadan hasar görmemek için önlem almak. İstanbul'da olası depremde 40.000 konutun yıkılacağı söyleniyor. 40.000 konut ise içinde yaşayan binlerce insan demek. 17 Ağustos'dan bile büyük bir yıkım olacağı kesin.

Maalesef devlet önlemini almadı. 20 sene boyunca rant uğruna işini kötü yapan müteahhitlere göz yuman devlet yöneticileri yüzünden binlerce insan ölecek. Bunun hesabını kim verecek? Kanal İstanbul gibi boş beleş işlerle uğraşacağına evleri yapsalar bugün belki de böyle konuları konuşmayacaktık. Yazık gerçekten çok yazık.

Şu konuları görünce korkuyorum ya, bizim binada eski fakat yapacak birşey yok. Zaten okulum bitince %99 gideceğiz. Tek umudum biz gidene kadar birşey olmaması. Fakat kendinizi bu şekilde korkutmayın belki 5 sene sonra olur sizde o evden taşınmış olursunuz.

Vallahi arkadaşlar İzmir depreminde ki o acı görüntülerin binlerce katını göreceğiz Marmara depreminde. Eğer eski binalarda oturuyorsanız hemen terkedin o binayı. Hiçbir şey canınızdan kıymetli değil. İstanbul şu an saatli bombanın üzerinde duruyor. Bu bomba eninde sonunda patlayacak o yüzden yapmanız gereken bu bombadan hasar görmemek için önlem almak. İstanbul'da olası depremde 40.000 konutun yıkılacağı söyleniyor. 40.000 konut ise içinde yaşayan binlerce insan demek. 17 Ağustos'dan bile büyük bir yıkım olacağı kesin.

Maalesef devlet önlemini almadı. 20 sene boyunca rant uğruna işini kötü yapan müteahhitlere göz yuman devlet yöneticileri yüzünden binlerce insan ölecek. Bunun hesabını kim verecek? Kanal İstanbul gibi boş beleş işlerle uğraşacağına evleri yapsalar bugün belki de böyle konuları konuşmayacaktık. Yazık gerçekten çok yazık.
"Hemen terk edin" demesi kolay, millet geçim derdi ile uğraşıyorken bunları hiç düşünemiyorlar bile...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı