Büyük ölçüde FPS düşüşü sorunu

SiritoxX

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarım gerçekten eski, yıllar yıllar önce almıştık. Teknik özellikleri çöp olmasına rağmen şuana kadar gayet iyi dayanıyordu. "League of Legends" da 60FPS görüyordum ve yeterliydi. Bilgisayar arızalandığı için anakart değiştirmek zorunda kaldım üstüne bir de format atıldı. Eski işletim sistemine geri döndü (W7-start) ve FPS testi yaptım 60 FPS değerleri arasında gidip geliyordu. Windows 10 - Pro'ya yükselttim, birden kasmaya başladı bilgisayar FPS testine soktum ve 60FPS aldığım bilgisayar birden 13FPS'lere kadar düştü. Biraz konuyu araştırdım ama işletim sistemini yükseltmenin zararı değil daha faydası olacağı yorumları yapılmış. Sorunun nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Minecraft üzerinde FPS testi yapmak amacıyla oyunu indirdim ve girmeye çalıştığımda ekran kartıyla ilgili uyarı verdi oyunu açamadım. DxDiag ile ilgili bir şeyler yazıyordu uyarıda. Tek oynayabildiğim oyunu da artık oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim teknik özelliklerim şu şekilde:

Gördüğünüz gibi arka planda da bilgisayarımı sömüren herhangi bir şey yok.

Dosya Ekleri

• ddddddfd.PNG
    ddddddfd.PNG
    32,4 KB · Görüntüleme: 47
  • hhhhh.PNG
    hhhhh.PNG
    34 KB · Görüntüleme: 66
  • ss.PNG
    ss.PNG
    35,1 KB · Görüntüleme: 48
  • ssss.PNG
    ssss.PNG
    35,3 KB · Görüntüleme: 52
  • ssssssssss.PNG
    ssssssssss.PNG
    7,6 KB · Görüntüleme: 43
Bilgisayarım gerçekten eski, yıllar yıllar önce almıştık. Teknik özellikleri çöp olmasına rağmen şuana kadar gayet iyi dayanıyordu. "League of Legends" da 60FPS görüyordum ve yeterliydi. Bilgisayar arızalandığı için anakart değiştirmek zorunda kaldım üstüne bir de format atıldı. Eski işletim sistemine geri döndü (W7-start) ve FPS testi yaptım 60 FPS değerleri arasında gidip geliyordu. Windows 10 - Pro'ya yükselttim, birden kasmaya başladı bilgisayar FPS testine soktum ve 60FPS aldığım bilgisayar birden 13FPS'lere kadar düştü. Biraz konuyu araştırdım ama işletim sistemini yükseltmenin zararı değil daha faydası olacağı yorumları yapılmış. Sorunun nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Minecraft üzerinde FPS testi yapmak amacıyla oyunu indirdim ve girmeye çalıştığımda ekran kartıyla ilgili uyarı verdi oyunu açamadım. DxDiag ile ilgili bir şeyler yazıyordu uyarıda. Tek oynayabildiğim oyunu da artık oynayamıyorum yardımcı olursanız sevinirim teknik özelliklerim şu şekilde:

Hocam Win 10'da kasıyor da Windows 8 öneririm. Win 10 bazı PC'lerde kasıyor.

Win 10 da arka planda çalışan uygulamaları devre dışı bırakın ben ilk Win 10'a geçtiğimde PC acayip hızlıydı gün geçtikçe yavaşladı meğersem arkaplanda çalışan uygulamalar yüzündenmiş onları kapattım eskisi gibi oldu :)

Dediklerinizin hepsini uyguladım açık program bırakmadım ama 60fpsten 17 fps'e düşmesi akıl alacak iş değil, bu kadar büyük bir düşüş. Ekran kartıyla alakalı olabilir mi acaba.

Hocam Windows 7 aşktır bu tip eski bilgisayarlarda.

Sürücüleri kurdunuz mu? Ayrıca yükseltme yaptıysanız o sorun yaratabiliyor temiz kurulum yapmak daha sağlıklı. 2 GB RAM var Windows 10 için yeterli değil gibi.

Dediklerinizin hepsini uyguladım açık program bırakmadım ama 60FPS'ten 17 FPS'e düşmesi akıl alacak iş değil, bu kadar büyük bir düşüş. Ekran kartıyla alakalı olabilir mi acaba?

İşlemci değiştim demiştiniz işlemciniz ne? Ve ekran kartı ne? Belki uyuşmazsa drop yiyorsunuzdur.
Hocam RAM'iniz cidden çok az işlemciniz de iyi değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı