Büyük projelerde kodları ve projeyi düzenlemek için ne yapmalı?

Ben olsam önce yazılım mimarisi hakkında bilgi sahibi olmaya çalışırdım, internette çeşitli projeler bulup incelerdim, e-ticaret sitesi mimarisi nasıl olmalı diye aratırdım vs.

Yeterince bilgi sahibi olunca sıfırdan projeye başlardım. (deadline'ı olan proje mi bilmiyorum sizinki ama değil muhtemelen)
 
Ancak şu an daha komplike projeler yapmaya çalışıyorum ve sanki içinde kaybolup gidiyorum.
Kaybolmanda sorun yok, eğer bir şekilde yolunu bulabiliyorsan.
Sürekli araştırmalı, farklı çözümleri incelemelisin. İnceledikçe farklı farklı deneyimler katacaksın kendine. Sadece zamanla olacak bir iş bu. Ayrıca kod kalitesi ve clean code için araştırma yapmanı tavsiye ederim. Olaya nasıl başlarsan öyle devam eder, spagetti olmayalım sonra.
Deadline olan veya pazara çıkan bir ürün değilse, sürekli farklı çözümleri deneyerek bakış açını genişletmeni tavsiye ederim.
Kodları düzenlemek, projeyi düzenlemek için verebileceğiniz tavsiyeler var mı?
"Kod düzenlemek" dediğin ile tam olarak neyi kastettin anlayamadım, genel olarak kod kalitesi için CI/CD toollarını araştırabilirsin.

Projeyi düzenlemek dediğin şey refactor veya rewrite (re-architecture) kastediyorsun galiba. Ya oturup sıfırdan mimarisini çıkarıp kodlayacaksın, yada varolan üzerinden yeni bir mimari çıkarıp onu yeniden düzenleyeceksin. Bunun için proje gereksinimleri nedir bunlara bakmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı