Büyüklerin hayat hakkında söyledikleri doğru mudur?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Görüyoruz bazı yerlerde veya sosyal medyada, 35-40 yaşındaki büyüklerimiz "çok kasmayın anın tadını çıkarın bir daha gelmiyor" diyor ve bu doğru mu merak ediyorum. Alta yazıyorlar dersi geçecek kadar çalışın sonra gezin, üniversiteye gidin eğlenin orası ders yeri değil ailenden ayrıldığın ilk yerdir diyorlar ve cidden garibime gidiyor. Biz ders çalışıyoruz veya gelecek stresi yaşıyoruz bu gereksiz mi? Dersi geçmek değil 100 almak için çabalıyoruz, üniversite sınavında iyi yer kazanmanın stresi içindeyiz bu normal değil mi? Üniversite okumazsak güzel bir işimiz olmaz ise market zincirlerinde çalışıp asgari ücret alacağız, bu sürekli olmaz ölene kadar bunu yapamayız veya kurye de öyle 40'ından sonra yapılmaz. Ama bu çok kasmayın diyenler de gençleri kötü yola sokmak için demiyordur kafamızı rahat tutmamız gerektiğini onlara farkettirmek için diyorlardır bence. Siz ne düşünüyorsunuz? Haklılık payları var mı? Kaderimiz yoksa belli olup sadece kaderin gidişatını değiştirsekte kaderdeki sonuç değişmiyor mu?

Anın tadını çıkarmak veya dünyaya bir kez geliyorum koyver gitsin şeklinde yaşam tarzı her zaman insanı mutlu etmez.
İkincisi 40 yaşında motorlu kuryelik yapan insan tanıyorum.
5M Migros'ta özel güvenlikti, istifa etti ve paket taxi motorlu kuryeliği yapıyor demek ki mutlu olmak için maddi özgürlük gerekiyor artık.

Son düzenleme:
Anın tadını çıkarmak veya dünyaya bir kez geliyorum koyver gitsin şeklinde yaşam tarzı her zman insanı mutlu etmez.
İkincisi 40 yaşında motorlu kuryelik yapan insan tanıyorum.
5M Migros'ta özel güvenlikti, istifa etti ve paket taxi motorlu kuryeliği yapıyor demek ki mutlu olmak için maddi özgürlük gerekiyor artık.
Kuryeler evet oluyor ama şirketler genelde atik, hızlı olmadığından tercih etmiyor diye biliyorum. Hocam motorun masraflarıyla beraber maaşın ay sonu 20-25k kalması durumunda özgürlük oluyor mu? Yani evli değilse evet bir erkeğe 20-25k yeter orası öyle de bu para ile özgür yaşamak mümkün mü? Kiralar, faturalar derken elde çok miktar kalmaz gibime geliyor.

Yani belli bir yere kadar doğrudur ama gelecek kaygısı olmalı ki maddi kaygıların olmasın yaşlandığında da rahat yaşayabil yiyeceğinden kısmak zorunda kalma.

Kuryeler evet oluyor ama şirketler genelde atik, hızlı olmadığından tercih etmiyor diye biliyorum. Hocam motorun masraflarıyla beraber maaşın ay sonu 20-25k kalması durumunda özgürlük oluyor mu? Yani evli değilse evet bir erkeğe 20-25k yeter orası öyle de bu para ile özgür yaşamak mümkün mü? Kiralar, faturalar derken elde çok miktar kalmaz gibime geliyor.

Bahsettiğim motorlu kuryeliği seçen insan evli.
5M Migros Kayseri Forum mağazasında özel güvenlik konumundaydı.
Her ay düzenli olarak mağazanın içinde hırsız yakalıyordu.
Maaşı yetmiyor du ki motorlu kuryelik yapıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı