Bufferbloat nedir? Nasıl test edilir?

• Bufferbloat nedir?

• Ağdaki bir cihaz dosya yüklediğinde veya indirdiğinde İnternet bağlantınızın gecikmesinde ani artışlara neden olan ağ ekipmanıyla ilgili bir yazılım sorunudur.
  • Test nasıl çalışıyor?

• İlk önce bağlantı gecikmesi test ediliyor, sonrasında sonuçları, indirme hızı ve yükleme hızı testi çalışırken gecikme testi yapılıyor.
  • Teste başlamadan önce!

• Testin doğru sonuç verebilmesi için diğer cihazları ve internet ile ilgili bir şey yapıyorsanız bunları kapatın. Doğru sonuçlar için kablolu bir bağlantı kullanın.
  • Test Sayfası.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sonuçlar Ekranı

Notlandırma Sistemi

• 5 ms den az gecikme artışı - A+
  • 30 ms den az gecikme artışı - A
  • 60 ms den az gecikme artışı - B
  • 200 ms den az gecikme artışı - C
  • 400 ms den az gecikme artışı - D
  • 400 ms veya daha fazla gecikme artışı - F

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bilgi, eline sağlık.

Tekrar hoş geldin

VDSL ile upload yaparken maalesef ping uçuyor.

Bende de aynı durum mevcut acaba modem yüzünden mi "F" alıyoruz?
Router mı demek istedin? Bence hayır. Upload pingi çok yüksek olduğu için F alıyoruz. Upload tarafında hız sınırı çok fazla. 1000/1000 simetrik verseler bufferbloat sorunu çözülür.

Router mı demek istedin? Bence hayır. Upload pingi çok yüksek olduğu için F alıyoruz. Upload tarafında hız sınırı çok fazla. 1000/1000 simetrik verseler bufferbloat sorunu çözülür.
Evet, Router demek istedim bundan önce VDSL hattım vardı 75/8 oranında ASUS DSL-AC51 kullanıyordum A+ alıyordum. Şimdi ise Türk Telekom'un verdiği TP-LINK modem var F alıyorum.

Hocam her şey iyi güzel fakat ben routerım için bir Firmware bulamıyorum.

Router: İnseego FX2000-3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…