Bug Bounty'e nasıl başlanır?

PatatoTomato

Hectopat
Daha fazla  
Hocam selamlar. Öncelikle küçüklüğümden beri bilgisayar ile ilgili ve sürekli bu konuda uzmanlaşmak isteyen biriyim. Gelipte herkesten yazılımcı olmaz, siberci olmaz, duyduğun her şeye heveslenme gibi tabirlerde bulunmayın. Geçen yıl yazılım dilleriyle tanışmak için Python, HTML, CSS gibi dillerde kendimi geliştirmeye çalıştım fakat kaynak yetersizliğinden dolayı İngilizce öğrenmemin zorunlu olduğunu fark ettim. O yüzden şu an kendimi İngilizce alanında yeterli seviyeye getirmeye çalışıyorum. Siber güvenlik konusu ise hep gözümün orada olduğu fakat başlamaya cesaret edemediğim bir alandı. Şimdi ise bu yaştayken belli temeller atmam gerektiğini düşünerek başlamaya karar verdim. Bu işte sanırım kendimi geliştirmek ve bu işten de kar elde etmek en mantıklı işlerden birisidir (aynı şekilde bu işte para olmasaydı da yapardım tekrardan içinde para olan her işe atlama gibi tabirlerde de bulunmayınız) bu işte herhangi bir temelim yok. Nasılmış diyerekten YouTube'dan izlediğim 3-5 bug bounty videoları dışında. Sizden ricam bu yolda nasıl ilerlemeliyim. Udemy de konuya henüz çok bilgisiz başlayan biri için önereceğiniz kurslar ve direkt siber güvenlik veya bug bounty konusunda vereceğiniz önerileri bekliyorum.

Kurs konusunda alacağın eğitimlerin çoğu yetersiz gelecektir o eğitimlerin 10-20 katı YouTube'da var zaten ben aldım pişman oldum. Herhangi bir Linux işletim sistemi indir Kali veya Parrot OS olursa rahat edersin tool çokluğundan ancak sisteminde az yer varsa Debian tabanlı bir Linux indirebilirsin. Terminal kodlarını öğrenerek işe başlayabilirsin zaten Python temelin varsa yardımcı olur. Sonrasında YouTube'dan öğrenmek isteğinin konu ile ilgili arama yaparak kendini öğrenmeye zorla ve sende dene ayda en az 5 tool veya saldırı yöntemi öğrenmeni öneririm ki temelin olsun. Brute Force, SQL, temel phising, metasploit, DOS gibi şeyleri öğrendikten sonra kendi yol haritanı çizebilirsin başarılar dilerim.

Kurs konusunda alacağın eğitimlerin çoğu yetersiz gelecektir o eğitimlerin 10-20 katı YouTube'da var zaten ben aldım pişman oldum. Herhangi bir Linux işletim sistemi indir Kali veya Parrot OS olursa rahat edersin tool çokluğundan ancak sisteminde az yer varsa Debian tabanlı bir Linux indirebilirsin. Terminal kodlarını öğrenerek işe başlayabilirsin zaten Python temelin varsa yardımcı olur. Sonrasında YouTube'dan öğrenmek isteğinin konu ile ilgili arama yaparak kendini öğrenmeye zorla ve sende dene ayda en az 5 tool veya saldırı yöntemi öğrenmeni öneririm ki temelin olsun. Brute Force, SQL, temel phising, metasploit, DOS gibi şeyleri öğrendikten sonra kendi yol haritanı çizebilirsin başarılar dilerim.

Öneriniz için teşekkür ederim fakat bug bounty için bu tür saldırılar genelde yasak oluyor. Ayrıca bir diğer sorum da şu ana kadar hiç Linux kullanmadım. Linux'un bana yararı ve kısıtlayacağı şeyler neler olacak.

Bazen arkadaşlarımla Valorant falan oynuyoruz bu tür oyunlara devam edemem sanıyorum değil mi?

Hocam sen yanlış anladın Windows'un yerine kurmayacaksın Linux'u Dual boot yapacaksın veya sanal makine üzerine kuracaksın. Dual bootu daha cok tavsiye ederim ama istemiyorsan VMware uzerine kurabilirsin. Dual boot yaparsan sistemin acilirken hangisine geçileceğini seçerek PC'yi açarsin. Sanal makine seçersen normal uygulama gibi tıklayara Windows üstünde çalıştırırsın.

Hocam sen yanlış anladın Windows'un yerine kurmayacaksın Linux'u Dual boot yapacaksın veya sanal makine üzerine kuracaksın. Dual bootu daha cok tavsiye ederim ama istemiyorsan VMware uzerine kurabilirsin. Dual boot yaparsan sistemin acilirken hangisine geçileceğini seçerek PC'yi açarsin. Sanal makine seçersen normal uygulama gibi tıklayara Windows üstünde çalıştırırsın.
hm tamam hocam şimdi anladım teşekkür ederim .

Peki YouTube'daki eğitimlerde tam olarak anlayabilecek kadar İngilizcem hala oluşmadı. Türkçe varsa Türkçe, eğer yoksa (madem YouTube'dan öneriyorsunuz) YouTube'dan hangi kursları önerirsiniz

Son düzenleme:
hm tamam hocam şimdi anladım teşekkür ederim .

Peki YouTube'daki eğitimlerde tam olarak anlayabilecek kadar İngilizcem hala oluşmadı. Türkçe varsa Türkçe, eğer yoksa (madem YouTube'dan öneriyorsunuz) YouTube'dan hangi kursları önerirsiniz
Hocam Türkçe kaynakların yetmediği yerler nadir olur onlarda da yabancı kaynaklar uygulamalı gösterdiği icin sorun yaşamazsın yaptıklarını yapsan yetiyor zaten a2 ingilizcen varsa çat pat anlarsın. Youtubda kurs olarak spesifik birşey önermem terminale alıştıktan sonra öğrenmek istediğiniz konuyu youtube a yazın ve videolara göz gezdirin ben çoğu araci bu sekilde öğrendim yol haritası istiyorsanız bug bounty ile ilgili bir udemy kursu bulun ve içeriklerinden neleri öğrettiğine bakın ve o sırayla ilerleyin iyi günler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı