Programlamaya nasıl başlanır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bütün gün oyun oynamak yerine kendimi geliştirmek ve programlama dili öğrenmek istiyorum fakat hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. C, JavaScript felaket zor, Python ile hiçbir şey yapılmıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. HTML düşünüyorum, o dil ile ilgili de kafamda hiçbir bilgi yok sadece web sitelerinde kullanıldığını biliyorum. Sizin önerebileceğiniz programlama dili önerileri var mı sıfırdan başlamak için ya da direkt tavsiyeler?

Merhaba, bütün gün oyun oynamak yerine kendimi geliştirmek ve programlama dili öğrenmek istiyorum fakat hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. C, JavaScript felaket zor, Python ile hiçbir şey yapılmıyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. HTML düşünüyorum, o dil ile ilgili de kafamda hiçbir bilgi yok sadece web sitelerinde kullanıldığını biliyorum. Sizin önerebileceğiniz programlama dili önerileri var mı sıfırdan başlamak için ya da direkt tavsiyeler?

Linux kullanmaya ne dersin?

Programlama dili sadece bir alet. Ascilik ogrenmek istediginizde once spatuladan baslayayim demiyorsaniz dil secerek de olmaz. Istediginiz alana karar verin once. Eger sadece programlama mantigini ogrenmek istiyorum diyorsaniz Java ile baslayin ve yavas yavas ilerleyin. Data Structures & Algorithms konularini atlamayin.

Linux kullanmaya ne dersin?

Niye? Ne faydası var? 5-6 yıllık Linux tecrübem var ve bir kere programcılık gerektiren bir şey görmedim.

Programlama dili sadece bir alet. Ascilik ogrenmek istediginizde once spatuladan baslayayim demiyorsaniz dil secerek de olmaz. Istediginiz alana karar verin once. Eger sadece programlama mantigini ogrenmek istiyorum diyorsaniz Java ile baslayin ve yavas yavas ilerleyin. Data structures & algorithms konularini atlamayin.

Hocam garip bir soru ama Java ile başlasam küçük bir Minecraft modu yapmam ne kadar sürer ya da plugini :D.

Niye? Ne faydası var? 5-6 yıllık Linux tecrübem var ve bir kere programcılık gerektiren bir şey görmedim.
Linux kullanmak için programcılık şart değil, doğru. Ama programcılık bilgisi, özellikle sorun çözerken, sistem özelleştirirken veya daha ileri seviye kullanımda çok büyük avantaj sağlıyor. Tecrüben var diye her ihtiyacı hissetmemiş olabilirsin, ama bu herkes için geçerli değil.

Linux kullanmak için programcılık şart değil, doğru. Ama programcılık bilgisi, özellikle sorun çözerken, sistem özelleştirirken veya daha ileri seviye kullanımda çok büyük avantaj sağlıyor. Tecrüben var diye her ihtiyacı hissetmemiş olabilirsin, ama bu herkes için geçerli değil.

Gerek yok hocam ben sadece bir düzeyde programlama dillerini bilmek istiyorum.

Gerek yok hocam ben sadece bir düzeyde programlama dillerini bilmek istiyorum.

Şöyle bir yönlendirme yapabilirim: Eğer 'hemen bir şeyler görmek' ve motivasyonunu yüksek tutmak istiyorsan, HTML + CSS ile başlayabilirsin. HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir (yani 'neyin nerede duracağını' söyler) ama sonuçları çok hızlı gördüğün için öğrenmesi keyifli olur.

HTML + CSS öğrendikten sonra JavaScript'e geçebilirsin. İlk başta karmaşık gelse de zamanla elin alışıyor. JavaScript, web geliştirme için çok önemli bir dil ve geleceği parlak.

Python konusuna gelirsek: "Python ile hiçbir şey yapılmıyor" gibi hissetmen çok normal, çünkü Python'un gerçek gücü projelerde ortaya çıkıyor. Basit scriptler, botlar, küçük oyunlar (örneğin pygame kütüphanesi ile), yapay zeka, veri analizi gibi alanlarda kullanılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı