Bugün doğum günüm ama

Nejat İşler

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle şunu söyleyeceğim. Doğum günümü kutlamayın arkadaşlar. Beğeni atın sadece. Anlarım ben. Birkaç bir şey söyleyeceğim kendi hakkımda, yaşadıklarım ve yalnızlıklarım hakkında. Hiçbir arkadaşım yok arkadaşlar şuan. Yalnız başımayım. Çok sevdiğim bir sevgilim vardı. Benden ayrıldı, terk etti beni. Aşık olmuştum. Onu ailem gibi görüyordum. Kendi dünyamın merkezi haline koymuştum. İnsan yanında kimse olmadığı zaman onu seven birisi olduğu zaman bunu yapıyormuş arkadaşlar. Ciddi aile sorunları da eklenince insan acı ve yalnızlığıyla baş başa kalıyor maalesef. Derler ya acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklarımızdır. Uzunca bir dönem bu meseleyi kafama çok taktım. Ama gelin görün ki şunu anladım: Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığımız gün olgunlaşırız. Hiç kimseden beklentiye girmediğimiz gün yara almayız. Hiç kimseye bağımlı kalmazsak kazanırız. Unutmayalım ki güçlü kalmak için acıya ve yalnızlığa ihtiyacımız var. Acı ve yalnızlık, bu hayattaki en büyük öğretici derslerdir. Onlardan eğer ders almaz isek hep bir yarımızda bir parçamızda eksik kalırız. Herkese mutlu günler diliyorum. Umarım bu zamandan sonra hayatım daha düzenli, mutlu, sağlıklı, huzurlu ve beni gerçekten seven sayan insanlarla geçer. Bir sahne vardı. Aklıma geldi şimdi. Sahne de şöyle şekilleniyor: ''Hep teselli ediyorsunuz beni. Hep bir takım kararlardan vazgeçiriyorsunuz beni. Ah diyorum ya beni düşünüyorlar. Ah diyorum beni ne kadar çok seviyorlar. Benim iyiliğimi istiyorlar. Bir sıcak bakışa çocuk gibi kanıyorum ben.'' böyle güzel ve bir o kadar da acı bir diyalog. Neyse çok uzattım. Okuyan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hoşça kalın...

Son düzenleyen: Moderatör:
'ama' ile cümleye başlayıp yine 'ama' ile bitirdiğin sürece mutlu olamayacaksın...
Hocam bırakın bu ''ama'' edebiyatını.
Hayatınızın merkezinde sadece kendiniz olun, her şeyi kendiniz için yapın böylece hem çevreniz hem de kendiniz hep mutlu olursunuz. Bu filmin ana karakteri sizsiniz diğer herkes yan karakter, unutmayın.
Bende bu yazımda onu anlatmaya çalıştım hocam.

Ne olursa olsun pes etmemelisiniz. Hayat her zaman yüzümüze gülmez veya her gün bayram sabahı olmaz. Dün o kadar sevip birbirimize övgüler söylediğimiz sevgilimiz yarın bizle olmayabiliyor. Gerçekten bu hayatı anlamak zor. Yenilikçi olmak lazım. Belli insanlara bağlı kalıp yaşamaya ve onlar olmadan yapamayacağımızı düşünüyorsak baştan yanmış oluyoruz. Bazı istisnalar tabii ki olur örnek olarak benim 3 tane 5 senedir sanaldan arkadaş olduğum insanlar var ve üçü de benden büyük. Hepsini ayrı ayrı abi yerine koyup sözlerini dinliyorum onlar da yeri gelince beni dinliyor. Yanlış insanlarla birlikte olmamak çok önemli bu noktada. Doğum günü noktasına gelirsek öncelikle doğum gününüzü kutlarım ama size önerim her gününüzü doğum gününüz gibi yaşayın. Dediğim gibi "doğum günü kutlu olsun aşkım" diyen birisi yarın sizin en büyük nefret kaynağınız olabilecek bir gezegen burası. İyi Sosyaller, iyi günler.

Dostum hayatta insan maalesef yalnız kalmayı da öğrenmeli, insan acı bir şekilde deneyimliyor bunu.

Öncelikle şunu söyleyeceğim. Doğum günümü kutlamayın arkadaşlar. Beğeni atın sadece. Anlarım ben. Birkaç bir şey söyleyeceğim kendi hakkımda, yaşadıklarım ve yalnızlıklarım hakkında. Hiçbir arkadaşım yok arkadaşlar şu an. Yalnız başımayım. Çok sevdiğim bir sevgilim vardı. Benden ayrıldı, terk etti beni. Aşık olmuştum. Onu ailem gibi görüyordum. Kendi dünyamın merkezi haline koymuştum. İnsan yanında kimse olmadığı zaman onu seven birisi olduğu zaman bunu yapıyormuş arkadaşlar. Ciddi aile sorunları da eklenince insan acı ve yalnızlığıyla baş başa kalıyor maalesef. Derler ya acımasızca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yalnızlıklarımızdır. Uzunca bir dönem bu meseleyi kafama çok taktım. Ama gelin görün ki şunu anladım: Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymadığımız gün olgunlaşırız. Hiç kimseden beklentiye girmediğimiz gün yara almayız. Hiç kimseye bağımlı kalmazsak kazanırız. Unutmayalım ki güçlü kalmak için acıya ve yalnızlığa ihtiyacımız var. Acı ve yalnızlık, bu hayattaki en büyük öğretici derslerdir. Onlardan eğer ders almaz isek hep bir yarımızda bir parçamızda eksik kalırız. Herkese mutlu günler diliyorum. Umarım bu zamandan sonra hayatım daha düzenli, mutlu, sağlıklı, huzurlu ve beni gerçekten seven sayan insanlarla geçer. Bir sahne vardı. Aklıma geldi şimdi. Sahne de şöyle şekilleniyor: "hep teselli ediyorsunuz beni. Hep bir takım kararlardan vazgeçiriyorsunuz beni. Ah diyorum ya beni düşünüyorlar. Ah diyorum beni ne kadar çok seviyorlar. Benim iyiliğimi istiyorlar. Bir sıcak bakışa çocuk gibi kanıyorum ben." böyle güzel ve bir o kadar da acı bir diyalog. Neyse çok uzattım. Okuyan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Hoşça kalın...

Zaman geçtikçe anlayacaksınız yalnızlığın ızdırap değil nimet olduğunu yaşamınızda bol şanslar dilerim doğum gününüz kutlu olsun milyonlarca insandan dürüst olduğunuzu düşünürsek yalnızlık insana yarıyormuş derdim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı