Bugün Linux'lu olduk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlk defa Linux kullanacağım o yüzden beni çok zorlayacak bir şey olmasın.
Onun dışında başka bir isteğim yok.

Hocam başlangıç için Mint kullanın, çok boş beleş bileşenler ile dolu olduğu için biraz stabil değil. Alıştıktan sonra Arch distrolarını kullanmayı deneyebilirsiniz.

İlk defa Linux kullanacağım o yüzden beni çok zorlayacak bir şey olmasın.

Manjaro Linux,
Elementary OS,
Sistemim iyi dediniz garuda Linux olabilir,
Pop!_OS'e bakabilirsin,
Zorin OS olabilir.

Hocam ben "popüler dagitimlar veri calmamaktadir" gibi bir şey savunmuyorum ki. Benimki komplo teorisyenliği bunu kabul ediyorum zaten. Zira koca koca şirketlerin hangi veriyi ne kadar çaldığını bilmem mümkün değil. O sebeple her zaman çalıyorlarmış gibi yaklaşmak benim için genel prensiptir.

Buyurun şu sayfaya bakalım. Arch Linux'u destekleyenler, ona sponsor olanlar sizce babasının hayrına mı yapıyor bunu?

Kendi söylediklerine göre Public Interest Inc. kar amacı gütmeyen bir kuruluş ve kazançlarını host ücreti, sunucu upgrade ücreti vb. konulara harcadıklarını ifade etmişler. Ben inanmıyorum. Bedava kullandığım hiçbir üründe de buna inanmam.

Babasinin hayrina yapiyor evet. Sistemlerinde kullaniyor olabilirler Arch'i gelistirilmesine katki saglamak istiyor olabilirler. Gentoo'nun da katki saglayanlari var. Zira veri calarak veri toplayip para kazanmadiklarindan boyle seyler daha gerekli oluyor hocam...
Telefonlarınızda kullandığınız Android ne kadar açıksa Red Hat de o kadar açık.
Android mecburen Linux'u acik paylasiyor diye biliyorum GPLv2'den dolayi.
İlk defa linux kullanıcam o yüzden beni çok zorlayacak bir şey olmasın.
Konu ac dostum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…