Bugün Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin üzerinden 89 yıl geçti!

Ben istiyorum ki sosyalizmi destekleyen Mehmet bile zorlanmadan 30 gün tatil yapsın. Emekli Ahmet enişte kredi çekmeden Doblo alabilsin. Öderken zorlanmasın. Liseli Ayşe, yarı zamanlı çalışarak istediği ülkeyi gezecek birikimi yapabilsin. Ya basit şeyler istiyorum. Bunları deyince ya faşist ya da din düşmanı oluyorum. Sanki elimize silah alıp ayaklandık...
Bunları ben de istiyorum birçok insan gibi ve demek istediklerini anlıyorum.
Sabah 7 - akşam 8 mesaisine gidip faturaları ödemek ve tok karına 1 ömür yaşamanın akla mantığa sığar tarafı yok.

Dâhâ iyi yaşama koşulları ve adalet için protesto etmeye kalksan araya nedense bir yerden bir terör eylemcisi kaynıyor sonra haksız bir olaya dönüşüyor o protesto her zaman.

Dolayısıyla bu ülkede gelecek melecek kalmadı demeye getirmek istiyorum lafı.
 
İran da böyle diyordu.

Onlar Türk değildi :).

Ben de izin verileceğini düşünmüyorum ama demek istediğim, bu tarz görüşleri savunan insanların artık ülkede olması ve giderek artması. Şeriat sevdalıları her yerde. İleride Suriyeli nüfusu çok artarsa belki de istediklerine ulaşırlar.

Şahsen ben Müslüman'ım ve çoğu gerekeni yaparım yasaklarada uyarım, ama bu iktidar beceremez ondan dolayı desteklemiyorum.
 
Şahsen ben Müslüman'ım ve çoğu gerekeni yaparım. Yasaklara da uyarım ama bu iktidar beceremez, ondan dolayı desteklemiyorum.
Müslümanlara karşı bir mesaj yazmak istememiştim. Yanlış anlaşıldıysa pardon. Modernliği tercih etmek yerine ülkeyi kısıtlayacak, eşitliği azaltacak kararları bir grubun inancı yüzünden zorlamaları ve diğerlerini genellikle ayrıştırmaları saçma. Patatese tapan bir grup gelse onun için de aynı şeyi söylerim. Ülkemiz eşit, tarafsız ve modern olmalı ki tüm vatandaşlar rahat bir şekilde yaşayabilsin. :)
 
Atam gidince vatan sahipsiz kaldı. Cumhuriyetin ilk yıllarında ki kaliteye bak, birde şimdi şu halimize bak. Nereden nereye🥴
 
Müslüman'lara karşı bir mesaj yazmak istememiştim. Yanlış anlaşıldıysa pardon. Modernliği tercih etmek yerine ülkeyi kısıtlayacak, eşitliği azaltacak kararları bir grubun inancı yüzünden zorlamaları ve diğerlerini genellikle ayrıştırmaları saçma. Patatese tapan bir grup gelse onun için de aynı şeyi söylerim. Ülkemiz eşit, tarafsız ve modern olmalı ki tüm vatandaşlar rahat bir şekilde yaşayabilsin. :)

Estağfurullah hocam yanlış anlamadım.

Ülkemiz eşit, tarafsız ve modern olmalı ki tüm vatandaşlar rahat bir şekilde yaşayabilsin. :)

Bu arada şeriattada kadın ve erkek eşit zaten, niye öyle dediniz tam anlamadım. Kapanmam Müslüman'ım siyenlere zorunlu eğer eteklede geziyorsan şeriat der sen Müslüman değilsin o zaman, tam emin olmasamda bir ülkede şeriat vardı açığa karışmıyorlar ama müslümansa zorunlu.
 
1938 seçimlerinde bir kadın olsaydım hangi partiye oy verirdim acaba :D Sanırım uzun süre düşünmem gerekecek.

Şeri devletlerde demokrasi olmadığı için kadınların oy verme hakkı yoktur cahil arkadaşlar, kısıtlandıkları için değil. Kaldı ki halifeler seçilirken kadınlardan beyat alınmıştır zaten, bu bir nevi onların onayı demektir ki günümüzde oy yerine sayabiliriz.
 
Estağfurullah hocam yanlış anlamadım.



Bu arada şeriattada kadın ve erkek eşit zaten, niye öyle dediniz tam anlamadım. Kapanmam Müslüman'ım siyenlere zorunlu eğer eteklede geziyorsan şeriat der sen Müslüman değilsin o zaman, tam emin olmasamda bir ülkede şeriat vardı açığa karışmıyorlar ama müslümansa zorunlu.
Eşit değiller. Miras dağıtımı 2 ye 1 vs.
 

Geri
Yukarı