Bulaşık makinesinden duman çıkması priz hattındaki diğer cihazlara zarar verir mi?

Berkant29

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, laptopumun adaptörünü fişe taktığım anda babam bulaşık makinesinden duman çıktığını söyleyerek direkt şalterleri indirdi ben de tam o sırada laptopun fişini taktım, hemen bunu duyunca geri çıkardım. Sonrasında babam şalteri indirdi, bulaşık makinesinden duman ve koku geliyordu. Onun sebebini anlayamadık (priz gevşek takılı kalmış ondan olabilir). Bu durumda benim laptopa veya diğer prizdeki cihazlar zarar görebilme ihtimali var mı? Tesisattaki sigortada sorun yok ama herhalde tesisatı etkileyecek bir durum olsa atardı diye düşündüm. Elektrik işlerinden iyi anlayan arkadaşlarım sizin düşünceleriniz neler?

Sigorta, akımı kesmediğine göre akım eşiğini geçecek kadar akım çekilmemiş demektir. Bütün cihazlara zarar verecek bir durum söz konusu olsaydı sigorta akımı keserdi. Endişe etmeyin.

Sigorta, akımı kesmediğine göre akım eşiğini geçecek kadar akım çekilmemiş demektir. Bütün cihazlara zarar verecek bir durum söz konusu olsaydı sigorta akımı keserdi. Endişe etmeyin.
Ben de sizin gibi tahmin etmiştim hocam, teşekkürler yanıtınız için. İkinci tahminim de zaten bırakın akım eşiğini geçmeyi, yeterli elektriği çekemediğinden yanmış olabilir herhangi bir yeri. Çünkü fiş, prize tam oturmamış. Bir keresinden bu durum yüzünden sigorta atmıştı ara ara bakıyorduk, unutunca bakmayı iyice gevşemiş babam dokunduğu gibi fiş çıktı prizden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı