İnceleme Bulgaristan köy interneti değerleri

Bulgaristan'da, Kırcaali iline bağlı Sedlovina adındaki köye akrabalarımızın yanina geldim. Bayram vs vesile oldu. Balkan havası ve ormanla iç içe olmak İstanbul gibi bir şehirden gelince çok iyi geldi gerçekten, çalışıyor olmasam İstanbul'a dönmeyi ertelerdim açıkçası.
Köyün girişinde bulunan elektrik direğine fiber kutularına benzer bi kutu yerleştirmişler, fakat fiber ile alakası yok internet dağıtıcı veya hızlandırıcı mantığı olan bir kutu gibi duruyor. Köye vdsl hat çekilmiş her eve, aşağıya internet değerlerini ve paketin detaylarını yazacağım.
1 modeme 2.4ghz bağlantı kanali üzerinden, 11 cihaz bağlı 6 telefon, 3 laptop, 2 tablet. Öncelikle LOL üzerinde denedim ping değerleri İstanbul sunucusu için ortalama 38 40ms fakat hissettirmiyor, bu kadar yüksek gibi gelse de.
Paket 50 mbps çapraz olarak geçiyor, 14.90 leva.
1 Leva, 8,89 Türk Lirası şu an ki kur ile.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20220705-143253_Chrome.jpg
    Screenshot_20220705-143253_Chrome.jpg
    35,6 KB · Görüntüleme: 594
Son düzenleyen: Moderatör:
Bulgaristan'da alınan o internet paketini Türkiye'de almaya çalışsak en az 2-3 katı. İnternet operatörleri artık interneti lüks olarak görmeyi bırakmalı çünkü internet bu devirde bir istek değil ihtiyaç. Türkiye'deki evlerin en fazla %15'inde 100Mbps'den fazla internet altyapısı var. Ayrıca internet fiyatları gerçekten yüksek.
 
Bulgaristan'da, kırcaali iline bağlı sedlovina adındaki köye akrabalarımızın yanina geldim. Bayram vs vesile oldu. Balkan havası ve ormanla iç içe olmak İstanbul gibi bir şehirden gelince çok iyi geldi gerçekten, çalışıyor olmasam İstanbul'a dönmeyi ertelerdim açıkçası.
Köyün girişinde bulunan elektrik direğine fiber kutularına benzer bir kutu yerleştirmişler, fakat fiber ile alakası yok internet dağıtıcı veya hızlandırıcı mantığı olan bir kutu gibi duruyor. Köye VDSL hat çekilmiş her eve, aşağıya internet değerlerini ve paketin detaylarını yazacağım.
1 modeme 2.4GHz bağlantı kanali üzerinden, 11 cihaz bağlı 6 telefon, 3 laptop, 2 tablet. Öncelikle LoL üzerinde denedim ping değerleri İstanbul sunucusu için ortalama 38 40ms fakat hissettirmiyor, bu kadar yüksek gibi gelse de.
Paket 50 Mbps çapraz olarak geçiyor, 14.90 leva.
1 leva, 8,89 Türk lirası şu anki kur ile.

Bende anne tarafı Bulgaristan kırcaali'liyim. Bulgaristan kırcaali iline bağlı benkovski köyündeki evimizde simetrik 1Gbps download ve upload internet alıyorum. Vivacom çekmiş oraya fiber altyapıyı. Her evde yok o altyapı onun yerine VDSL var. En son gigabit internete 60 leva ödemiştim 1 aylık taahhütsüz internete sonra iptal ettim gittiğimde tekrar aboneliği başlatacağım. Taahhütlü olursa 30 leva ödüyormuşum ayda. İstanbul'da ki evimde ise Türk Telekom fiber altyapı var. Onun Speedtest sonucunu atayım.

Speedtest Test Sonucum. İstanbul'daki evimin.
1657045787995.png
 
Sizce bizimde böyle internet upload hızlarımız olacak mı?

1-2 hafta sonra ısp ile görüş derim. Upload hızları daha yeni arttı. Türk Telekom altyapısında 100Mbps'lik paketde 20Mbps'e kadar upload alabiliyorsun ek ücret karşılığı. 50Mbps ve 75Mbps download hız paketlerinde 15Mbps'e kadar maksimum upload hızı alabiliyorsun. 30Mbps 35Mbps arası download alanlar ise 12Mbps'e kadar maksimum upload hızı alabiliyorsun. 1Gbps pakette 20Mbps upload alırken default olarak ek ücret karşılığı 55Mbps'e kadar alabiliyorsun.
 

Geri
Yukarı