lejyoner06
Kilopat
Daha fazla
öncelikle teşekkür ederim, trestenik karacaova'ya bağlı bir köy, selanik sınırları içerisinde kalıyor.Buna cevap vermek zor.
Atalarınızın göç ettiği tarihte, göç ettiği yer nereye bağlı imiş.(Sırbistan da sehir olarak gözüküyor.)
Şu an bg shengen girdiği için sartları çok sıkılastırdı. Türkiye'den pomak soydan alan görmedim. Bgden göç ederken tabiyeti pomak yazanlar dahil.
Ama kuzey Makedonya da pomaklara (bulgar soy) üzerinden geçen yıla kadar çok vatandaşlık verdiler.
En iyi cevabı bulundugun veya yakın bölgelerdeki balkan Türkleri dernegine gidip sorabilirsin.
Çünkü oralara bu işlerden iyi anlayan avukatlar geliyor.
Aynı zamanda vatandaslık işlemleri yapıyorlar.
Atalarınız göç bölgesi günümüz Bg sınırları içinde kalmıyorsa sahsi düsüncem çok çok zor.
Öncelikle teşekkür ederim, trestenik Karacaova'ya bağlı bir köy, Selanik sınırları içerisinde kalıyor.
Kuzey Makedonya'daki pomaklara mı bulgar vatandaşlığı verildi?
hocam kusura bakmayın, tekrar rahatiz ediyorum. bu kuzey makedonya vatandaşı olup bulgar vatandaşlığı kazananların atası bulgaristan doğumlu muydu?Evet kuzey Makedonya'dan çok aldı.
Ben mülakata girerken de çok vardı.
Yunanistan sınırlarının içinde kalması sizin için olumsuz bir durum olusturur.
Çünkü bg ile şu an için bir bağ bulunmuyor.
Selanik bölgeside hiçbir zanan bg yönetimi veya toğragı olmadı(öyle hatırlıyorum), bu da size olumsuz yansır maalesef.
Hocam kusura bakmayın, tekrar rahatiz ediyorum. Bu kuzey Makedonya vatandaşı olup bulgar vatandaşlığı kazananların atası Bulgaristan doğumlu muydu?
Geç döndüğüm için kusuruma bakma;
Bg de ukaz için işlelim vardı.
Kuzey Makedonya da etnik olarak bulgar kökenliler var, bunlar soydaşlıktan dolayı verdiler ve veriyorlar.
Ataları bg doğumlu degiller.(belki zamanında bg topragı olabilir mi bilmiyorum) ama ispat ve bg dil istiyorlar diye biliyorum. Mülakata girerken tercümansız olarak girdiklerini gördüm. Kendi mülakatıma girerken. Mülakat salonunda 3 masa var, benim orta idi, arka masa makedonmuş, tercüman arkadasımın söylemesi.
Bende bulgarca yok
Hatta dün sofya da, makedon uyruk 4 kişi vardı mülakat listeye bakıp ve anladığım kadarıyla.
Yanlış olmasın ama bildiğim kadarıyla Makedon olarak 40k kişiye verdiler galiba,
Bizim işlemlerin gecikmesinde payları oldugu için hatırlıyorum
Hocam sağ olun, kusura bakmayın tekrar rahatsız edeceğimbiraz komik olacak ama, atalarımın yaşadığı yeri biraz daha detaylı araştırdım. Yunanistanın pella denen şehrinde kalıyor, şu anki hatta kuzey Makedonya'nın dibinde. Bu yer tarih boyunca iki defa bulgarların kontrolünde olmuş. (9-10. yüzyıl ve 12-14. yüzyıllar (İkinci Bulgar İmparatorluğu) bu herhangi bir şeyi değiştirir mi, yoksa hala Bulgaristan vatandaşlığı zor mu görünüyor
yunanistan vatandaşlık kanunu bulgar vatandaşlığını niye yasaklasın ki onu anlamadım, bir de o kanunu hatırlıyorsanız yazabilir misiniz içerik olarakGünümüz bg veya Makedonya sınırlarında degilse imkansız hocam.
Yunanistan 1319(yanılıyor olabilirim) vatandaslık kanunu bunu tamamen yasaklıyor, Yunan koken olsanız bile diye biliyorum.
Yunanistan vatandaşlık kanunu bulgar vatandaşlığını niye yasaklasın ki onu anlamadım, bir de o kanunu hatırlıyorsanız yazabilir misiniz içerik olarak
hocam bu galiba yunan vatandaşlığına geçilmesini engelliyor, ben zaten yunan vatandaşlığı peşinde değilim haha bulgar vatandaşlığıyla ilgileniyorum, pomak olduğum için
19. Madde imiş hocam, incele.
Hocam bu galiba Yunan vatandaşlığına geçilmesini engelliyor, ben zaten Yunan vatandaşlığı peşinde değilim haha bulgar vatandaşlığıyla ilgileniyorum, pomak olduğum için
Hocam bu galiba Yunan vatandaşlığına geçilmesini engelliyor, ben zaten Yunan vatandaşlığı peşinde değilim haha bulgar vatandaşlığıyla ilgileniyorum, pomak olduğum için