Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyim?

Bulgaristan pomaklara:
1- Ataları günümüz Bg sınırı içinden göç edenlere(TR'den pomak olup alan duymadım)
2- Makedonya da olan Bg kökenlilere(bunları pomak vs. degil öz Bulgar diye ve ispat halinde ayrıyeten dil sartı ile veriyor) (mülakatta arkamda Makedonya'lı bulgarca konusuyordu)
3- Tabiyeti Bulgar olanlara(pomak degil) soy ispatlaması ile verebiliyor.
Sizin ispat için Yunan arsivinden soy ispatı almanız gerek ve bunu kabul etmeyebilirler, TR'den pomak soylu olup alana denk gelmedim.
Face de Bulgaristan sayfaları var, oraya sorsanız daha iyi cevap alırsınız belki...

Burada savçniye hanım var, sizin işlerde tecrübeli.
tamamdır hocam şimgi gördüm kusura bakmayın teşekkür ederim

Dostlar, Kasım'da 18 oluyorum ve soyagacimi e-Devlet uzerinden gorebilecegim. Ablam (kuzen) bana benim baba tarafinin Bulgar gocmeni oldugunu soylemisti.
Fakat babam dahil o tarafta dede falan kimse hayatta degil. Ha amcamlar var tabii ama onlarla da iletisim halinde degilim, kaldi ki bildigim kadariyla vatandasliklari yok.
Hayatta olmasalar da ben soyagaci sayesinde vatandaslik alabilir miyim?
Alabiliyorsun diye biliyorum benim annem dedemin dedesinin Yugoslav göçmeni olduğunu söylemişti 😳

Benim bildiğim kadarıyla sadece anneden geçiyordu bende de öyleannemin dede tarafı bulgar göçmeni ama anneden geçtiği için alamıyordum not: 100 de 100 doğru demiyorum

Tamamdır hocam şimgi gördüm kusura bakmayın teşekkür ederim

Bg deydim yeni dondum.
Pasaport ve kimliği almaya gittim
Dediğim gibi Saniye hanım sizin konulara hakim, tecrübeli ve kendi de bg de avukat olmus zaten.
Ona danısın en kestirme yol bu.
İnşallah olumlu haberlerin olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı