Bulk yaparken yüzde yağlanma

melo33

Hectopat
Daha fazla  
5 aydır bulk yapıyorum ve yüzümde çok fazla yağ birikti çene hattım yok oldu ve çenem geriye doğru gitti. Çok kötü bir görünüm oldu. Bulktayken çenemi düzeltmem mümkün mü? Değilse kalori açığı mı oluşturmam lazım?

Eğer kötü besleniyorsan ve sırf bulktayım diye kardiyo yapmıyorsan normal. Definasyon zamanı düzeltirsin.
hocam 70 kiloyum oyüzden yapmayı tercih etmiyorum. Zaten spor salonuna 20dklık yolu yürüyerek gidiyorum.

Bulkta yağlanma normaldir sakız çiğnemeyi ve kısa kardiyolar yapabilirsin.
sakız çiğnemeye başladım hocam. Kalori açığı olmadan faydası olur mu?

Bir şey sormak istiyorum. Neler tüketiyorsunuz? Umarım 2 büyük boy hamburgeri gömmüyorsunuzdur sırf bulk yapıyorum diye.

Bulk yaparken maintain kalorinden ne kadar fazla yiyorsun? 1k civarına çıktıysan normal. Ha tavsiye edilir mi, hayır. Şimdi bu senaryoya göre yazıyorum;

Sen şu an hacim kazandım sanıyorsun ziyadesiyle fazla kilo alarak ama cut dönemi vermen gereken daha çok yağ olacak. Onun yerine 500 kalori bir surplus yapsaydın hem vereceğin yağ daha az olurdu hem de kazandığın kilonun yüzdelik olarak daha büyük bir kısmı kas olurdu.

Kardiyo falan kurtarmaz oluşturduğun surplus gereğinden fazla yüksekse. Fayda eder ama bir yerden sonra metabolik adaptasyon yüzünden kardiyoyla yaktığın kalori de düşer.

Bir şey sormak istiyorum. Neler tüketiyorsunuz? Umarım 2 büyük boy hamburgeri gömmüyorsunuzdur sırf bulk yapıyorum diye.
hocam sabah 6 gibi 2 yumurta yiyorum. Okuldada 100gr cream of rice, 100gr fıstık ezmesi, 1 tam muz karışımı yiyorum. spor öncesi genellikle 400gr makarna veya pirinç pilavı yiyorum. Spor sonrası yine aynı şekil makarna veya pirinç yanında kıyma veya tavuk yiyorum. Önceden gece 1000 kalorilik bir shake içiyodum.

Bulk yaparken maintain kalorinden ne kadar fazla yiyorsun? 1k civarına çıktıysan normal. Ha tavsiye edilir mi, hayır. Şimdi bu senaryoya göre yazıyorum;

Sen şu an hacim kazandım sanıyorsun ziyadesiyle fazla kilo alarak ama cut dönemi vermen gereken daha çok yağ olacak. Onun yerine 500 kalori bir surplus yapsaydın hem vereceğin yağ daha az olurdu hem de kazandığın kilonun yüzdelik olarak daha büyük bir kısmı kas olurdu.

Kardiyo falan kurtarmaz oluşturduğun surplus gereğinden fazla yüksekse. Fayda eder ama bir yerden sonra metabolik adaptasyon yüzünden kardiyoyla yaktığın kalori de düşer.
hocam önceden günlük 4500 kalori alıyordum. Şuanda 3500 e indirdim. Dediğinize katılıyorum. Sizce şuan bulka devam mı etmeliyim yoksa yüzümdeki fazla yağları mı eritiyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı