Bulut depolama mı harici disk mi daha mantıklı?

corvuS35

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, mutlu yıllar dilerim.
Bende harici bir HDD var içinde ailemin ve benim bayağı eski fotoğraf ve videoları var. Bu disk yaklaşık olarak 16 yıldır duruyor sanırım çok yazma işlemi yapmadığım için ve full doldurmadığım için bayağı uzun bir ömrü oldu ama olur da bozulur diye korkuyorum. Araştırmalarım sonucunda en mantıklı bulut depolamanın pcloud olduğunu düşünüyorum. 199 dolara 500 GB veriyor. Ama merak ettiğim bir konu var az önce bahsettiğim gibi diskin içinde çok eski dosyalar var bulut depolama ile bunları açmamda bir sıkıntı olur mu? Sizce yeni bir harici SSD alınır mı?

500gb depolama için 200 dolar çok fazla değil mi ?
Ben genelde fiziksel olarak yanımda tutmayı tercih ediyorum. Yakın zamanda bir parçacıdan kendime 2.5 inçlik 1 tb bir harddisk aldım ve bir de hdd kutusu. Şuan onu harici olarak kullanıyorum. Dertsiz, tertemiz. Üstelik ikisini 700 lira gibi bir fiyata aldım.

Merhaba, mutlu yıllar dilerim.
Bende harici bir HDD var içinde ailemin ve benim bayağı eski fotoğraf ve videoları var. Bu disk yaklaşık olarak 16 yıldır duruyor sanırım çok yazma işlemi yapmadığım için ve full doldurmadığım için bayağı uzun bir ömrü oldu ama olur da bozulur diye korkuyorum. Araştırmalarım sonucunda en mantıklı bulut depolamanın pcloud olduğunu düşünüyorum. 199 dolara 500 GB veriyor. Ama merak ettiğim bir konu var az önce bahsettiğim gibi diskin içinde çok eski dosyalar var bulut depolama ile bunları açmamda bir sıkıntı olur mu? Sizce yeni bir harici SSD alınır mı?
Ben şahsen yeni bir harici HDD almayı tercih ettim. O paraya kalıcı fiziksel depolama bana daha mantıklı gibi geliyor. Geçen yıl elimdeki eski HDD'lerin yedeklerini almak için Seagate'in 4TB'lık bir diskini aldım. Fiyatını hatırlamıyorum ama 5-6k civarı diye tahmin ediyorum. Bulut depolamada dosyaları açma konusunda ise, dosyalar ile alakalı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, zaten kendisi onların formatlarını dönüştürür muhtemelen. Dönüştüremezse kendin bilgisayarda onları dönüştürüp atmayı deneyebilirsin. Ama bahsettiğin bulut sağlayıcısı güvenlik konusunda nasıldır bilemiyorum.

500gb depolama için 200 dolar çok fazla değil mi ?
Ben genelde fiziksel olarak yanımda tutmayı tercih ediyorum. Yakın zamanda bir parçacıdan kendime 2.5 inçlik 1 tb bir harddisk aldım ve bir de hdd kutusu. Şuan onu harici olarak kullanıyorum. Dertsiz, tertemiz. Üstelik ikisini 700 lira gibi bir fiyata aldım.
Evet fiyat olarak pahalı ama 99 yıl kullanabiliyorsun :) Fiyatına değer mi onu düşünüyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı