Bulut LED tavan yangın çıkarır mı?

Quessa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internette gördüm. Tavana LED yapıp üstüne pamuk yapıştırıyorlar ve çok güzel görünüyor ve bende yapmak istiyorum ama birkaç kişi yangın çıkartır gibi şeyler demiş. Bende biraz çekindim yangın çıkarma riski var mı?

Eğer direkt pil ile ise (9W piller) akım dalgaları sebebiyle küçük bir cızırtıda gidebilir ancak dengeleyici alsanız bile pamuklar ısıdan yanar.

LED'lerin yangın çıkarması çok zor bir ihtimal. Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Hocam ısıdan dolayı yanabilir, onlar acayip ısınıyor.

Eğer direkt pil ile ise (9W piller) akım dalgaları sebebiyle küçük bir cızırtıda gidebilir ancak dengeleyici alsanız bile pamuklar ısıdan yanar.

Hocam ısıdan dolayı yanabilir, onlar acayip ısınıyor.

LED'ler o kadar fazla ısınmaz diye düşünüyorum. Ayrıca üstü kaplı olan dış mekan LED'leri kullanılabilir. Üstünde koruyucu olduğu için yakacak güce ulaşamaz.

Arkadaşlar internette gördüm. Tavana LED yapıp üstüne pamuk yapıştırıyorlar ve çok güzel görünüyor ve bende yapmak istiyorum ama birkaç kişi yangın çıkartır gibi şeyler demiş. Bende biraz çekindim yangın çıkarma riski var mı?

Evet pamuk kolay yanar. Ancak illaki yapacağım diyorsan silikonla kaplı dış mekan için üretilen LED'lerden al. Ve kaliteli olsun kalitesiz olanların ısınma, yanma ihtimalleri yüksek.

LED'ler o kadar fazla ısınmaz diye düşünüyorum. Ayrıca üstü kaplı olan dış mekan LED'leri kullanılabilir. Üstünde koruyucu olduğu için yakacak güce ulaşamaz.
Öyle kullanılırsa tabii sorun çıkmaz ancak düz LED kullanılırsa çok ısınıyor, dediğim gibi.

Üstünde silikon olan LED'ler var öyle olursa sorun çıkma ihtimali aşırı düşük. Ayrıca trafoya yakın olmamalı pamuk onun dışında problem yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı