Bunalımdan nasıl çıkılır?

siyam

Femtopat
Arkadaşlar doğru dürüst arkadaşım yok, oyun artık sarmıyor, TikTok sarmıyor, yapacak resmen hiçbir şey yok ne yapabilirim? Okulumda bitti şimdi de iş bulma sıkıntısı vs. kız arkadaşımda yok nasıl yapacağım hiç bilmiyorum, kendi vucüdumdan bile utanıyorum.

Arkadaşlar doğru dürüst arkadaşım yok, oyun artık sarmıyor, TikTok sarmıyor, yapacak resmen hiçbir şey yok ne yapabilirim? Okulumda bitti şimdi de iş bulma sıkıntısı vs. kız arkadaşımda yok nasıl yapacağım hiç bilmiyorum, kendi vucüdumdan bile utanıyorum.

Spor yapabilirsiniz, antrenman bitince vücut otomatik dopamin salgılıyor.
Ben 100 şınav çekiyorum her gün sanki dünyayı fethetmiş gibi oluyorum.

Çalışmayı dene para kazan özgüvenin bir tık artar. Hem arkadaş ortamında baba parası yiyorum değil de alın teri ile kazanıyom dersin.

Spor yap, şeker yerine daha doğal tatlılar tercih et (bal, meyve sebze filan),kız arkadaş gereksiz bir şeydir bunu unut yapınca zaten 2 gün sonra ayrılıyorsunuz, düzenli olarak kitap oku ya da psikiyatriye gidip antidepresan al.

Bunalımdan çıkmak istiyorsan hayatını değiştiriceksin. Çevreni değiştir. Farklı insanlarla tanış. Farklı aktiviteler yap. Kurslara katıl etkinliklere katıl spora git hatta evde de yapabilirsin. Her şey ufacık değişimlerden başlıyor. Ufak ufak hayatını çevreni değiştiriceksin. Kitap oku. Yeni müzikler dinle. Kendine ufak ufak hedefler koy. Kısaca şu anda bunalımda gibi hissediyorsan hayatını değiştiriceksin.

Bunalımdan çıkmak istiyorsan hayatını değiştiriceksin. Çevreni değiştir. Farklı insanlarla tanış. Farklı aktiviteler yap. Kurslara katıl etkinliklere katıl spora git hatta evde de yapabilirsin. Her şey ufacık değişimlerden başlıyor. Ufak ufak hayatını çevreni değiştiriceksin. Kitap oku. Yeni müzikler dinle. Kendine ufak ufak hedefler koy. Kısaca şu anda bunalımda gibi hissediyorsan hayatını değiştiriceksin.

Daha da sıkıldım şu an bu dediklerinizden.

Depresyonda olma ihtimaliniz bir hayli yüksek, unutmayın hayat inişli çıkışlıdır ne kadar üzülürseniz o kadar mutlu olursunuz, tek bir arkadaşınız bile olsa onun arkadaş ortamına katılarak daha çok arkadaş edilebilirsiniz, oyun konusuna takmayın sonuçta artık yetişkinsiniz. Spor yaparak (en basitinden yürüyüş) özgüveniniz yerine gelebilir, yeni hobiler bulmanızı da tavsiye ederim. Psikolojik herhangi bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız bir psikiyatriste görünmenizde fayda var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı