Buraya Macun Sürülür Mü?

dawance

Hectopat
Katılım
16 Mart 2019
Mesajlar
246
Çözümler
1
Resimde gördüğünüz kısım normalde ana kartın parlak-aynalı yeri oluyor. İşlemci ve ekran kartının termal macun sürülen yerlerine benziyor. Buraya da termal macun sürülür mü? Sürmüşüm zamanında :D ?



 
Üstüne soğutucu koymadıktan sonra macun sürmek iyi bir etki yapmaz, sürmeyin. Termal macunun amacı ısıyı üstüne koyduğumuz bakır tele iletmesi, bakır tel yoksa sürülmesi zarar bile verebilir.
 
Orası ana kartın kuzey köprüsüne benziyor. Normalde soğutulması gereken bir işlemci ama üzerinde soğutucu blok yok muydu?
Hayır ilk aldığım orijinal halinde böyleydi. Sadece ilk bakımda etrafında küçük küçük termal macun kalıntıları görünce sürmem gerektiğini düşünmüştüm. Bir videoda aynı modele bakım yapan birisi sürmeden kapattı kasayı.
 
Lenovo Z510 modelinin güney köprüsünde herhangi bir pasif heatsink bulunmuyor. Oraya termal macun sürmen tamamen güney köprüsünün ısıyı daha zor atmasına sebep olur.
İlk kez kapağı açtığımda orada macun kalıntıları görünce sürmem gerektiğini düşünmüştüm. Şimdi kendi sürdüğümü silip bir de öyle deneyeceğim. Youtube'da aynı modele bakım yapan birisi sürmeden kapattı kasayı mesela.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı